Ikke alle er like begeistret for Googles Project Ara.
Ikke alle er like begeistret for Googles Project Ara.

Annonse


– De styrer, de lager reglene

I flere år har vi hørt om Googles modulmobil Project Ara. Under I/0-messen tidligere denne måneden, fortalte Google at de nærmet seg kommersialisering av prosjektet.

Project Ara
Under messen snakket de om og visste frem mer fra Project Ara, men ikke alle ble imponerte over Googles lovnader.

Phoneblocks er et liknende konsept som Project Ara fra den nederlandske designeren Dave Hakkens, som senere samarbeidet med Google om selskapets modulmobilprosjekt.

Hakkens var ikke videre imponert over Googles presentasjon tidligere denne måneden. Han mener blant annet at enheten er blitt mindre modulær enn den opprinnelig var. Ara består nå av et standard skjelett med prosessor, batteri, antenne, sensorer og skjerm. Det eneste man kan endre på er kamera, høyttalere og skanner.

Annonse


Er vi egentlig klare for en annerledes smarttelefon?

– Er blitt mindre modulær
«Hva om skjermen går i stykker? Du blir fortsatt nødt til å erstatte hele telefonen. Og etter et par år blir den treg og du er nødt til å erstatte hele skjelettet», skriver han på sin egen blogg.

Hakkens virker å være fornøyd med at Project Ara er bygget på åpne standarder, men han stiller spørsmålstegn ved at Google kontrollerer prosjektet og hva som skjer videre med samarbeidet.

«Alt skjer under paraplyen til Google. De bestemmer, de lager reglene. De kan plutselig bestemme seg for å endre tilkoblinger eller design. Noe som gjør samtlige tidligere modeller utdaterte. Det er et kraftig økosystem som ikke bør være i hendene til én organisasjon», mener han.

Hva mener du? Er Project Ara i gode hender under Google, eller har Hakkens et poeng?

 

Kilder:
Dave Hakkens,
Neowin

Annonse