Apple investerer milliarder i Uber-konkurrent

Apple investerer i kinesisk Uber-konkurrent.
Apple investerer i kinesisk Uber-konkurrent.

Reuters skriver i natt norsk tid at Apple har investert 1 milliard dollar, drøyt 8 milliarder kroner, i Didi Chuxing, en kinesisk transporttjeneste.

Milliardinvestering
Didi Chuxing kan beskrives som en kinesisk utgave av Uber og toppsjef Tim Cook uttaler at investeringen vil gi dem en sjanse til å lære om enkelte segmenter i det kinesiske markedet.

– Vi velger å investere av flere strategiske årsaker, inkludert det å lære mer om enkelte segmenter i det kinesiske markedet. Selvsagt tror vi det vil gi en god avkastning over tid, sier Cook til Reuters.

Annonse

Didi Chuxing uttaler at Apples investering er den største de noensinne har mottatt, og legger til at de innehar 87 prosent av det private transportmarkedet i Kina med 11 millioner turer hver eneste dag og 300 millioner brukere.

Omstridt
Uber og liknende tjenester har virkelig utfordret taxinæringen – som har brukt mye tid på å protestere mot tjenesten. Norges statsminister Erna Solberg er uansett tydelig på at slike tjenester er kommet for å bli.

Etter at det stormet rundt lanseringen av Uber i Norge, har det meste gått stille for seg den siste tiden.

I midten av mars ble en Uber-frifinnelse opphevet i lagmannsretten etter at en Uber-sjåfør hadde blitt stoppet og bøtelagt av politiet for piratkjøring.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse