Uber i Frankrike stanser bilene i fire timer å støtte en pågående sjåførdemonstrasjon.

Annonse


Uber stanser Paris-kjøringen i protest

Uber har bestemt seg for å stanse all kjøring i fire timer for å støtte en protest mot nye reguleringer i Paris.

Nye forskrifter
De nye forskriftene forsøker å slå ned på og ødelegge markedet for apper og tjenester som Uber, og selskapets franske ansatte demonstrerer sammen med en gruppe fulltidssjåfører som er på det femte døgnet med protester mot myndighetene.

Reglene ble introdusert etter at flere drosjefagforeninger skal ha utløst en landsomfattende streik forrige måned for å få slutt på Uber og andre liknende sjåførtjenester, skriver The Verge.

Les også: Slik skal Uber ta over mobilen din.

Annonse


Første gang
Etter møtet med drosjeforeningene skal den franske statsministeren, Manuel Valls, sverget at de skal stramme inn restriksjonene til sjåførtjenestene og samtidig få Uber og andre apper til å stanse ansettelsen av viss klasse av lønnede sjåfører. Disse representerer rundt 20 til 30 prosent av arbeidsstyrken.

I respons skal flere hundre sjåfører iscenesatt en falsk «begravelsesferd» i Paris forrige uke for å protestere tiltakene, som de hevder kan sette så mange som 10 000 personer ut av arbeid.

Talspersonen fra Uber France, Thomas Meister, uttaler at det er første gang at Uber har stanset tjenesten for å støtte en sjåførprotest. Protesten startet klokken 11 i formiddag og forventes å vare til 15.00.

– Vi står sammen med våre førere, så enkelt er det. Vi kan ikke svikte disse personene, uttaler Meister til The Verge.

Les også: Uber bøtelagt med nesten 70 millioner kroner.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse