Slik ser Uber for seg at app-integrasjonen kan bli.

Annonse


Slik skal Uber ta over mobilen din

Uber har på kort tid blitt en stor konkurrent til drosjenæringen.

Tettere integrasjon
Selskapet ønsker at populære apper skal bli bedre integrert med Uber, slik at passasjerene vil bruke tjenestene både før og under reisen.

Uber har sluppet en API til utviklere slik at de kan bake transporteringstjenesten inn i de nåværende appene.

– Ideen er at når du åpner appen, får du denne magiske opplevelsen. Du kan bytte «appen» med hvilken som helst app som potensielt kan dra fordel av å vite at du sitter i en Uber-bil og vet hvor du skal, fortalte Chris Saad, sjef for Ubers utviklerplattform, til Tech Insider.

Annonse


Les også: Politet freder Uber-passasjerer i Oslo.

Ulike løsninger
Transporteringsfirmaet ser for seg ulike scenarioer for app-integrasjonen: En nyhets-app som vet hvor langt du skal, kan vise frem nyheter spesialtilpasset for reisetiden, Spotify som oppretter en spilleliste på ti minutter og en lokal guide som gir brukeren informasjon om destinasjonen.

Usikkerhet i Norge
Uber har hatt en tøff oppstart i Norge, med rettssaker og avskiltinger. Oslo-politiet uttalte tidligere denne måneden at de vil frede passasjerene, men at de vil fortsette å ta nødvendige skritt mot førerne.

Statsminister Erna Solberg uttalte at selskaper som Uber og Airbnb er kommet for å bli, men at det er en utfordring når det gjelder beskatning.

 

Kilde:
Business Insider,
Uber

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse