Nå er det trygt å være Uber kunde i Oslo.
Nå er det trygt å være Uber kunde i Oslo.

Annonse


Full forvirring rundt norsk Uber-lovlighet

Uber er i ferd med en å bli en betydelig konkurrent til taxinæringen.

Uber i Norge
Lanseringen av Uber i Norge har ikke vært helt uproblematisk. Ifølge Yrkestransportloven må alle sjåfører som driver persontransport, ha løyve. Det har ikke Uber-sjåførene.

Sjåfører har mottatt bøter fra politiet, førerkortene beslaglagt og bilene deres avskiltet. En Uber-sjåfør ble tidligere denne måneden frifunnet i Oslo tingrett for å kjørt ulovlig.

«Retten mener mannen ikke kan dømmes fordi Uber ikke tilbyr persontransport mot betaling på offentlig sted og til allmennheten», skriver TV 2.

Annonse
Les også: – Über-sjåfører er ansatte.

Mattransport
Nå lanserer de UberEATS, som kort og godt er en matleveringstjeneste. Uber skal ha testen tjenesten i appen de siste 18 månedene, men er EATS er nå blitt en egen app.

I førsteomgang er UberEATS-appen kun tilgjengelig i Toronto i Canada, men Uber har uttalt at de planlegger videre utvidelse hvis appen slår an i den kanadiske byen.

Wired spår at dette er bare et lite ledd i utvidelsene vi kommer til å se fra Uber i den kommende tiden. For eksempel kan budtjenesten UberRUSH også bli en egen app og gi fraktselskaper som FedEx og UPS en real konkurranse.

Les også: Derfor er Uber lovlig i Norge.

 

Uber er tilgjengelig for iOS, Android og Windows 10 Mobile.

 

Kilde:
Wired,
Business Insider,
TV 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse