– Über-sjåfører er ansatte

Den populære tjenesten har nå fått en skikkelig nøtt å knekke. California Labor Commision har avgjort at Über-sjåfører skal regnes som vanlige ansatte. 

Må betale sjåfør
Avgjørelsen rokker dermed ved noe av det som er hele forretningsmodellen til selskapet. ‘

Über mener sjåførene er kontraktører og selvstendig næringsdrivende og at de derfor ikke kan sees på som ansatte i selskapet. 

Annonse

Nå må de likevel betale 4152 dollar for å dekke utgiftene til en av sine sjåfører, som måtte legge ut penger i forbindelse med Über-kjøring. 

Risikerer massesøksmål
Selv om det foreløpig er bare en sjåfør som har vunnet frem, står Über nå i fare for å bli bombardert av søksmål fra andre sjåfører som hevder de er ansatt i selskapet. 

Vinner disse frem kan hele tjenesten stå i fare. Dette er også grunnen til at de har valgt å anke kjennelsen. 

Helt andre rettigheter
Hvis de ikke kommer noen vei med anken, har selskapet et stort problem. Som kjent har ansatte helt andre rettigheter og krav, blant annet må Über dekke sjåførenes utgifter, passe på skattetrekk og mye annet. 

I en uttalelse fra selskapet heter det følgende: 

«Det er viktig å huske at den største grunnen til at sjåfører velger å bruke Über, er fordi de har full kontroll og fleksibilitet. Stortparten av de kan, og velger å tjene til livets opphold med flere inntektsstrømmer, inkludert andre skysselskaper». 

 

Kilde:
Cult of Mac

Annonse
Annonse