Enhetene vi nok ikke ser oppdateringer til i morgen.

Annonse


Apple ber retten avvise FBIs anmodning

Det er under en uke til Apple og FBI møtes i retten i den meget omdiskuterte «FBiOS-saken».

Les originalsak: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Møtes snart i retten
Begge partene har ved flere anledninger gått ut og delt sine meninger i media, og de har også deltatt på en omfattende høring i Kongressen.

I går offentliggjorte Apple et dokument som de planlegger å bruke under neste ukes høring. Apple skriver blant annet at de erkjenner at saken er satt i en vanskelig sammenheng etter en forferdelig tragedie.

Annonse


Les også: Apple: – Hele verden følger med.

Ber retten avslå FBIs anmodning
«Men det er akkurat i så høyt ladete og følelsesladde saker at retten må beskytte sivile friheter og lovens regler og avslå myndighetenes «overreaching». Retten bør derfor avslå anmodningen», står det i dokumentene fra selskapets advokater.

Videre argumenterer Apple for at å tvinge dem til å skrive kode for å hjelpe FBI til å få tilgang til en iPhone, vil bryte «First Amendment».

Les også: Dette er den store forskjellen på Mac- og Windows-personvernet.

Plan B
Tidligere denne uken ble det som virker som FBIs «plan B» avslørt. Ifølge dokumenter The Guardian har fått tilgang til, kan det amerikanske justisdepartementet tvinge Apple til å dele kildekoden til iOS.

I de nye opplysningene kommer det frem at hvis Apple overleverer kildekoden til iOS og dens elektroniske signatur til FBI, kan sistnevnte låse opp hvilken som helst iPhone når de måtte ønske det, uten å modifisere programvaren.

Rettssaken skal etter planen starte tirsdag 22. mars.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse