Microsoft lagrer gjenopprettingsnøklene på en annen måte enn Apple.

Annonse


Dette er den store forskjellen på Mac- og Windows-personvernet

I den pågående saken mellom FBI og Apple, har sistnevnte argumentert for at de ikke kan dekryptere iPhone 5c-en tilhørende den avdøde terroristen Syed Farook.

Originalsak: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Forskjell på Apple og Microsoft
Det er derfor FBI har bedt Apple om å lage en tilpasset versjon av iOS som skal deaktivere iPhonens funksjon som tilbakestiller mobilen etter ti feilaktige forsøk på å taste inn koden.

Hvis Apple derimot hadde hatt nøkkelen til iPhone, hadde det vært en helt annen sak. I USA har de en lov som heter «All Writs Act» som krever at selskapene etterkommer krav fra myndighetene så lenge de ikke forårsaker uforholdsmessig byrde.

Annonse


Les også: Tim Cook: – iPhone-nøkkelen er som kreft.

Microsoft laster opp til server
Hva om denne saken i stedet gjald Microsoft? The Next Web skriver at helt siden 2013 har Microsoft lastet opp gjenopprettingsnøkkelen til Windows-brukerne til selskapets servere.

Nøklene er tiltenkt for å gi brukerne tilgang til PC-en hvis de har glemt passordet sitt.

«Dette er liknende om Apple skulle laste opp krypteringsnøkkelen til iCloud – noe de ikke gjør for å forhindre en bakdør», skriver The Next Web.

Les også: Bill Gates langer ut mot Apple.

Kritiske til praksis
Microsoft har ved flere anledninger høstet kritikk for denne praksisen, men ser ikke ut til å ha et problem med kompromisses mellom sikkerhet og brukervennlighet.

«Din PC er nå kun så sikker som databasen med nøkler tilhørende Microsoft. Dette betyr at den kan være svak mot hackere, andre lands myndigheter og personer som kan utpresse Microsoft-ansatte, skriver Matthew Green, kryptografprofessor ved John Hopkins-universitetet.

The Next Web kontaktet Microsoft angående dette valget, og ble videresendt til selskapets «Transparency Hub». Talspersonen bekreftet dog at de ikke har utlevert disse nøklene til myndighetene eller etterretningen.

 

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse