Bill Gates ser ikke på FBIs Apple-krav som et problem.

Annonse


Bill Gates langer ut mot Apple

Mens flere teknologiselskaper, deriblant Google og Facebook, har uttrykt sin støtte til Apple i den pågående iPhone 5C-striden mellom Cupertino-giganten og FBI, har vi hørt lite fra Microsoft-leiren.

Originalsak: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Gates med FBI-støtte
I forrige uke påla en amerikansk domstol Apple å bistå FBI med å låse opp mobilen til den avdødde terroristen Syed Rixwan Farook, noe Apple nekter.

Tidligere Microsoft-sjef, Bill Gates, kommer nå med en egen uttalelse. Han tolker FBIs krav som et engangstilfelle.

Annonse


– Dette er et spesifikt tilfelle der myndighetene spør om tilgang til informasjon. De spør ikke om en generell ting, dette er en enkeltsak, uttaler Gates til Financial Times.

– Det er ikke noen annerledes om de spør mobiloperatøren om informasjon eller banken om bankutskrifter, fortsetter Microsoft-grunnleggeren.

Les også: John McAfee: – Om jeg ikke klarer å hacke en iPhone for FBI, skal jeg spise skoen min.

Folket støtter FBI
I går uttalte også Facebooks Mark Zuckerberg seg i saken. Fra Mobile World Congress i Barcelona forteller han at han ikke tror at slike bakdører er måten å håndtere problemet på.

– Jeg tror ikke bakdører er den riktige løsningen, så vi sympatiserer med Tim (Cook) og Apple, fortalte Facebook-sjefen.

Samtidig viser ferske tall fra Pew Research Center at folk flest støtter FBI i denne saken. Deres undersøkelse viser at 51 prosent tar FBIs side, mens 38 prosent holder med Apple. De resterende 11 prosentene er usikre.

Les også: Tim Cook: – USA bør reformere etterretningspolitikken.

 

Kilder:
E24,
Financial Times (krever abonnement),
Pew Research Center,
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse