Apples toppadvokat, Bruce Sewell, forklarer seg.

Annonse


Apple: – Hele verden følger med

I går vitnet både Apples toppadvokat, Bruce Sewell, og FBI-sjef, James Comey, under en høring i Representantenes Hus i Kongressen.

Les originalsak: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Forklarte seg i Kongressen
Begge sidene gjentok blant annet sine standpunkter som de har stått ved siden en amerikansk dommer i California påla Apple å bistå FBI med å låse opp iPhone 5c-en til den avdødde terroristen i San Bernardino-skytingen.

The Verge skriver at et av de viktigste poengene under høringen kom fra Sewell, som mente at denne saken vil sette en viktig presedens for andre land hvis Apple skal bli tvunget til å låse opp en iPhone i USA.

Annonse


Tim Cook: – En trussel mot sikkerheten.

Apple mot FBI
– Jeg tror at hele verden følger nøye med på myndighetene våre og hva som foregår i denne debatten. Vår evne til å opprettholde en konsekvent posisjon rundt om i verden, vår evne til å si at vi ikke vil ødelegge sikkerhet og tryggheten for noen av våre brukere over hele verden, er vesentlig svekket hvis vi blir tvunget til å inngå kompromiss her i vårt eget land, uttalte Apples advokat.

FBI-sjef Comey skal ha bedt komiteen om å vurdere implikasjonene med steder der politiet og etterforskere ikke kan nå:

– Hvis det finnes ransakelsesordresikre steder i USA, hva vil dette bety? Til hvilken pris?

Les også: Microsoft velger side i «FBiOS-saken».

Oppfordrer FBI
Susen Landau, professor ved Worcester Polytechnic Institute, skal ha stilt spørsmål med FBIs teknologi, og anbefalte FBI og andre byråer å fokusere mer på innovasjon og rekruttering av talenter for å bygge bedre verktøy i stedet for å be Apple om å utvikle programvaren.

– I stedet for lover og regler som gjør sikkerheten svakere, bør politiet selv utvikle verktøy for det 21. århundret til å drive etterforskning.

Hele seansen kan du se under. Høringen starter 34.25, FBIs James Comey går på 52.05 mens Apples Bruce Sewell starter 3.30.05.

Les også: Smarttelefonen din kan hackes med plastelina.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse