Det amerikanske justisdepartementet har en skummel plan B.

Annonse


Apple kan bli tvunget til å dele iOS-kildekoden

Ifølge dokumenter The Guardian har fått tilgang til, kan det amerikanske justisdepartementet tvinge Apple til å dele kildekoden til iOS.

Plan B
Dette kan komme til å skje hvis Apple nekter å etterkomme den nylige rettskjennelsen om å låse opp San Bernardino-terroristens iPhone 5c for FBI.

I de nye opplysningene kommer det frem at hvis Apple overleverer kildekoden til iOS og dens elektroniske signatur til FBI, kan sistnevnte låse opp hvilken som helst iPhone når de måtte ønske det, uten å modifisere programvaren.

De vil også kunne utnytte ukjente svakheter i iOS og til og med utgi seg for å være Apple når de sender programvare til mistenkte.

Annonse


Fra originalsaken:
En dommer i California har pålagt Apple å hjelpe FBI med å låse opp mobilen til Syed Rizwan Farook, en av personene bak angrepet i San Bernardino i desember.

I starten av februar klaget FBI-sjefen James Comey over at myndighetene ikke klarte å knuse krypteringen iPhonen som ble brukt av Farook.

– Apple har eksklusive tekniske muligheter til å assistere myndighetene i å fullføre sitt søk, men har nektet å bistå med denne assistansen frivillig, uttalte aktoratet.

Retten beskriver flere måter som kan bli brukt for å få tilgang til drapsmannens iPhone og iCloud-konto. Blant annet å deaktivere mobilens autoslettefunksjon og gi FBI muligheten til å prøve et uendelig antall forsøk på å låse opp mobilen.

Les alt om «FBiOS» her.

 

Kilder:
The Guardian,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse