Huawei Matebook kan bli en real konkurrent til Surface og iPad Pro.

Annonse


– Huaweis nye banker Surface og iPad Pro

Under MWC 2016 på søndag tok Huawei steget inn i PC-verdenen med en skikkelig Surface-utfordrer.

Les våre tester av iPad Pro: Det er på tide å ta smukken fra iPad og utfordre Microsoft Surface og Surace Pro 4: Microsoft nærmer seg den ultimate maskinen,

Nydelig skjerm
Huawei Matebook er hybrid-PC drevet av Intels Core M-prosessor og skal vi tro førstehåndserfaringene til Ars technica, har taiwanerne gjort en solid jobb med enheten.

Ifølge Ars technicas Mark Walton, er Matebook bedre å holde i konkurrentene Surface Pro 4 og iPad Pro takket være den lave vekten på 640 gram og tykkelsen på kun 6,9 millimeter, og i tillegg har den en meget god kvalitetsfølelse.

Annonse


«Skjermen er veldig god og er minst like bra som det Apple og Microsoft kan tilby. Enda bedre er det at Matebook-skjermen har en mye tynnere ramme enn begge med kun 10 millimeter», skriver Ars technica.

Les også: Sjekk ut Huaweis superlekre Windows 10-maskin!

Imponerende enhet
Tastaturet er de så som så fornøyde med. Det har gode taster, men problemet er at det ikke er nok mellomrom mellom dem. Matebook-tastaturet har ikke «øy-stilen» som er blitt mer og mer populært blant produsentene og brukerne.

På tilkoblingerfronten har Matebook kun én USB C-tilkobling og Walton skulle gjerne sett flere tilkoblinger på enheten.

«Dette er kun en liten hake jeg har med denne imponerende enheten, en jeg ville valgt fremfor iPad Pro og Surface hver eneste dag», konkluderer han.

Huawei Matebook lanseres i løpet av våren og ifølge rykter kan den komme så tidlig som i mars.

 

Kilde:
Ars technica

Annonse