Matebook minner om en iPad Pro, den største og viktigste forskjellen er at den selvsagt kjører Windows 10.
Matebook minner om en iPad Pro, den største og viktigste forskjellen er at den selvsagt kjører Windows 10.

Annonse


Sjekk ut Huaweis superlekre Windows 10-maskin

MWC2016 starter idag, og som vanlig betyr det masse nyheter fra bransjen. Vi følger den tett, og kommer til å rapportere live etterhvert som dagen går i dag.

Flere trender i år
Det et flere trender å følge med på i år, wearables, altså kroppsnær teknologi er i farten, en annen er IoT (Internet of Things) og ikke minst mobilitet i bedriftene. Virtuell virkelighet er selvsagt også stort med selskaper som Samsung og HTC med egne hodesett for å nevne noen.

Først ut i dag
Samsung og LG kommer begge til å annonsere sine nye modeller idag. LG er først ut med sin G5 og deretter kommer Samsung på ettermiddagen i dag med sin Galaxy S7 og S7 Edge.

«Oppgraderingsgapet»
Produsentene av mobiler og nettbrett har de siste årene jobbet utrettelig med å finne frem til de beste skjermene, kraftigste CPU-ene og bedre kameraer.

Dette har ført til noe som i bransjen refereres til som «oppgraderingsgapet», nemlig det at stadig fler av oss venter en eller to generasjoner med å oppgradere våre telefoner. Dette reflekteres i nedgang i salgstall for alle aktører i bransjen det siste året.

Flere VR-headset, VR-kameraer og batteripakker
Som en følge av dette så er det sannsynlig at en annen av trendene vi kan forvente å se i år er mer ekstrautstyr fra produsenter som Samung og LG, men også fra hittil kanskje ukjente aktører.

Liveblogger
I løpet av dagen følger vi som sagt konferansene tett,  Samsung Galaxy S7 og S7 Edge kan du følge her og LG G5 kan du følge her. I tillegg kommer vi til å oppdatere denne saken her med mer generelle nyheter fra MWC 2016 nederst i denne saken.

LiveBlog:


[15:26] TCL (Alcatel)
TCL lanserer sin PLUS 10, en Windows 10 hybrid enhet.


[15:01] Huawei Matebook

Huawei har lansert sin første hybrid med windows 10, Matebook.

Samtidig som LG har holdt sin presentasjon har Huawei også holdt sin, hvor de blant annet har avslørt Huawei Matebook:


[13:20] Huawei gjør seg klar til pressekonferansen


[12:40] IDC Event om mobile trender
Hovedessensen er at “software” spiser alt. Apper endrer hvordan bransjer opererer og hvordan vi utfører jobbene våre. Nettverk går over til Software Defined Networking  / Network Function Virtualized. Apper overtar SMS, tale er neste, men også den er på god vei.

Vi ser endringer i hvordan vi betjener, og konsumerer innen transport, overnatting og finans.

Estimater fra IDC sier at innen 2018 vil 45 prosent av hva vi kjøper online vil komme via via mobil. Trender for bedrifter dette året på MWC er NFV, SDN, tjenster som forenkler administrasjon, og 5G.


 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse