LG G5 ble lansert idag.
LG G5 ble lansert idag.

Annonse


Slik er LGs toppmodell G5

Dette er vår oppsummering av dagens presentasjon fra LG.

Med sin nye modulære design så går LG langt i å gjenoppfinne smarttelefonen, og tar et langt steg utenfor egen komfortsone. Dette vinner de på.

Spesifikasjoner
* Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 820
* Skjerm: 5.3-tommer Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
* Minne: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (opp til 2TB)
* Kamera: Bakkamera Standard 16MP, Vidvinkel 8MP / Front 8MP
* Batteri: 2,800mAh (kan byttes)
* OS: Android 6.0 Marshmallow
* Dimensjoner: 149.4 x 73.9 x 7.7mm
* Vekt: 159g
* Nettverk: LTE / 3G / 2G
* Tilkoblinger: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C / NFC / Bluetooth 4.2
*  Farger: Sølv / Titan / Gull / Rosa

Tidspunkt for lansering, eller priser på ekstrautstyr er ikke klart i skrivende stund. Vi oppdaterer saken når den informasjonen foreligger.

Annonse


Helt annen design filosofi
LG lanserte idag sin etterlengtede LG G5, med en helt ny design. Ryktene i forkant av messen har vært mange og ett av de har vært at LG skulle komme med en telefon med utskiftbart batteri. Det viste seg å være et av de få som stemte. Design og spesifikasjoner var mer eller mindre korrekte i forkant, men funksjonen som ligger til grunn for muligheten til å bytte batteri er så mye mer enn det.

Smarttelefonens svar på Optimus Prime
Målsetningen til LG er klar, de skal gjenoppfinne smarttelefonen. Og det forsøker de å gjøre med «LG Friends», dette er en samlig enheter som kan kobles til LG G5s modulære port. Eksempler på slike er LG CAM Plus, LG Hi-Fi Plus og B&O Play, LG 360 VR, LG Rolling Bot og LG Smart Controller for å nevne noen.

Lang liste med forskjellige venner
I det som LG har valgt å kalle «LG Playground» økosystemet så har de valgt å gjøre det åpent for alle produsenter som ønsker å komme med funksjonalitet utover den som LG leverer med telefonen.Denne typen funksjonalitet kalles for LG Friends, det kan være lyd, bilde eller andre funksjoner som man ønsker å utvide opplevelsen med.

LG CAM Plus
Dette er en allsidig kameramodul som du kobler til via den modulære porten sammen med batteriet. Fordelen er at den gir deg et mer komfortabelt grep, ekstra knapper og funksjoner i tillegg til utvidet batteritid. Og det siste er kanskje det viktigste, undertegnede kjenner seg igjen i problemstillingen “Ta bilder eller bevare batteriet”. Når denne modulen er koblet til så gir den hele 1200mAh ekstra batterikapasitet.

LG Hi-Fi Plus med B&O PLAY
Dette er en DAC audio modul utviklet i samarbeid med B&O Play for å møte kravene til de mange audiofile der ute. Den har et noe mer delikat design i sammenligning med Cam Plus modulen.I tillegg til 32-bit DAC upsampling som vi først så på LG V10, så støtter også denne enheten 32-bit 384KHz høy-definisjons avspilling. En morsom detalj er at denne enheten enten kan brukes som en DAC for din smarttelefon, men når den ikke er i bruk der kan den også brukes frittstående sammen med din PC.

LG 360 CAM
Dette er som navnet tilsier et kamera for å ta 360 graders bilder og video. Det gjøres med to 13MP 200 graders vidvinkel kameraer, innebygget 1200mAh batteri og 4GB integrert minne. Dette kan selvsagt utvides med et SD kort. Som alle andre «venner» kobles dette også enkelt til din telefon, men i motsetning til for eksempel LG CAM Plus så er denne frittstående. 2k videoopptak og 5.1 surround lyd med 3 mikrofoner gir mulighet til å ta feriebildene til det neste nivået med dette tilbehøret.

LG 360 VR
Dette er en VR brille som kan kobles til G5 via en egen kabel. Brillen skal simulerer et panel på 130 tommer fra to meters avstand. Fokuset til LG har vært på design her også, den er mindre og lettere enn vi er vant til fra andre produsenter. LG 360 VR har fordelen med at de ikke har telefonen inne i seg som andre modeller fra andre produsenter har. Det gjør at brillen kun veier 118gram når den er på hodet ditt. Dette gjør den samtidig som den leverer en oppløsning på 639 PPI. Brillen er kompatibel med bilder og video fra LG 360 CAM og alt innhold til Google Cardboard.

LG Rolling Bot
Dette er en robot som ruller som en ball, på samme måte som BB-8 fra siste Star Wars filmen. LG Rolling Bot kan ta bilder med sitt innebygde 8 Megapixel kamera, den kan også brukes til å overvåke hjemmet ditt, leke med katten din eller slå av TV’en eller andre ting rundt om i huset som kan styres via IR.

Videre kan den strømme video via sitt innebygde kamera direkte til din LG G5.

LG Smart Controller
For å presentere denne funksjonen så fikk LG en representant fra Parrot opp på scenen. LG Smart Controller lar deg enkelt styre et utvalg droner, deriblant Parrot Bebop 2 direkte fra din LG G5.

Se LG sine pressebilder her:

Se våre skjermdumper fra LG sin presentasjon her:

Live-blogg:


[14:40] LG Rolling Bot
Til slutt presenteres to til av  LGs nye venner.  “Rolling Bot” og LG SmartController. Rolling Bot kan være lekekameraten til katten eller vaktbikkja mens du er på ferie. Og LG Smartcontroller lar deg fly hvilken som helst drone med telefonen din.


[14:33] LG 360 VR
En stor annonsering er LG360 VR, for å presentere denne får Lee selskap av en representant fra QualComm, Steven Mollenkopf. G5 kommer med Snapdragon 820, som i følge Mollenkopf er dette en CPU designet for mobil VR.

LG 360 VR

LG 360 VR


[14:28] LG Friends

Hoved fokuset idag ligger på den modulære designen, og økosystemet de kaller for LG Friends. Google og Bang Olufsen, har vært på scenen og presentert sine “venner”. Google i sammenheng med 360 kameraet, B&O i forbindelse med en utvidelse som heter “LG HiFi+”.

Mantraet for alle disse utvidelsene er: Ingen innstillinger, bare 3 enkle steg for å sette de opp.

Dette er altså snakk om fysiske utvidelser til din LG telefon. Det som ikke kom frem under presentasjonen er hvorvidt telefonen slår seg av eller ikke når du bruker den modulære luken for å koble til forskjellige utvidelser.


[14:30] Spesifikasjoner

Spesfikasjoner på LG G5

Frank Lee hopper elegant over spesifikasjonene og sier at det er ikke det viktigste som avsløres idag.

Modeller som kommer: Silver, Gold, Pink and titan.
USB: USB Type-C – QualComm Quick Charge 3.0


[14:11] Frank Lee, Direktør for markedsføring og Juno Cho vektlegger begge at de har klart å holde fast på det utbyttbare batteriet, men også at dette er nøkkelen til masse utvidet funksjonalitet.

Always-on skjermen er med. Kameraet har 135 grader synsfelt.

150 ganger om dagen er antallet vi slår på telefonen for å sjekke varsler som tid, meldinger mm. Svaret på dette er Always-on skjermen. Lee sier denne funksjonen kun vil benytte 0,8 prosent av totalt batteri hver time.


[14:00] LG legger vekt på lekenhet i innledningen, mye bruk av frasen “Life is fun when you play more.

Juno Cho (CEO) kommer på scenen og starter med å understreke at mange nok har hørt ryktene, men at de nå skal få svar på hva som var rykter og hva som ikke var det.  Cho stiller det retoriske spørsmålet, er smarttelefonens era over? Ifølge tall hos LG laster vi ikke ned like mye som før. Dette vil LG endre, de kaller G5 en “fornøyelsespark” i lomma di.

Han introduserer også LG Friends, flere typer tilbehør i et økosystem de kaller LG Playground.

MWC2016

MWC2016


[13:48] Vi venter på at presentasjonen skal begynne.

LG G5 presentasjon på MWC2016
LG G5 presentasjon på MWC2016

Salen fylles opp og spenningen stiger. Det har vært mye lekkasjer i forkant av denne presentasjonen, men ikke på langt nær like mye som har vært avslørt om Samsung Galaxy S7.

Det gjenstår derfor å se om LG har klart å holde nok hemmelig til å overraske oss.


Kilder:
Tips
LG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse