FBI nekter for at de har tabbet seg ut.

Annonse


FBI: – Vi rotet det ikke til

Den siste uken har det har stormet rundt FBI, Apple og mobilen til en avdød terrorist.

Endret Apple ID-passordet
Startskuddet for den pågående krangelen kom da en dommer påla Apple å hjelpe FBI til å åpne iPhone 5C-en til San Bernardino-terroristen Syed Rizwan Farook.

I helgen uttalte Apple at FBI selv har rotet det hele til ved å endre Apple ID-passordet på mobilen, noe FBI slår tilbake på.

FBI skal ha samarbeidet med myndighetene i San Bernardino for å hente ut informasjon fra iCloud-kontoen til terroristen.

Annonse


Trenger hjelp
Myndighetene klarte å tilbakestille passordet, noe som gav FBI tilgang til sikkerhetskopiene frem til 19. oktober. Tilbakestillingen av passordet skal dog ha hindret FBI å gå tilgang til nyere sikkerhetskopier, og det er her Apple mener at FBI tabbet seg ut.

– Det er usikkert om det en sikkerhetskopi etter den datoen, om det i det hele tatt finnes en, ville gitt noen data, uttaler FBI i en pressemelding.

I stedet argumenterer FBI for at de fortsatt trenger tilgang til iPhonen som kun Apple kan gi.

– Det kan hende det fortsatt er informasjon på telefonen som vi ikke får tilgang til uten hjelp fra Apple […] siden iCloud-sikkerhetskopien ikke inneholder alt som er på en iPhone.

Les også: John McAfee: – Om jeg ikke klarer å hacke en iPhone for FBI, skal jeg spise skoen min.

Bare starten
Siste ord er imidlertid ikke sagt i denne saken. Som tidligere nevnt har en dommer beordret Apple til å hjelpe FBI med å åpne Farroks iPhone, men Apple nekter og uttaler at det vil sette en farlig presedens.

iPhone-produsenten har fått støtte fra teknologiselskaper som Google, Twitter og Facebook, mens andre, deriblant den eksentriske Donald Trump, har gitt Apple så hatten passer.

 

Kilde.
Re/code

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse