Apple hevder FBI har seg selv å skylde på.
Apple hevder FBI har seg selv å skylde på.

Annonse


FBI rotet det til selv hevder Apple

Den siste uken har vært full av saker om den pågående uenigheten mellom Apple og FBI over hvorvidt Apple skal tilby en bakdør til sitt iOS eller ikke.

Følg resten av vår dekning av Apple og FBI saken her.

Har tilgang til noe, men ikke alt
Det har tidligere kommet frem at de amerikanske myndighetene med FBI i spissen har tilgang til iCloud backuper gjort frem til 19. oktober i fjor. Men nå ønsker de altså tilgang til informasjonen som er lagret på telefonen og ikke enda har blitt lastet opp til iCloud.

Flere måter å få tilgang til informasjonen
Representanter fra Apple har forklart at de har vært i regelmessig dialog med myndighetene siden tidlig i januar, og at selskapet har foreslått fire forskjellige metoder for å få tilgang til de dataene FBI søker uten å bygge en bakdør.

Annonse


Myndighetene har allerede tilgang til de mistenktes sin Apple ID, så en av metodene som har blitt foreslått er å koble opp telefonen til et kjent WiFi nettverk for å starte en automatisk backup. Apple hadde teknikere med når denne metoden ble forsøkt. Det var da det ble oppdaget at Apple ID passordet ble endret mindre enn 24 timer etter at telefonen ble beslaglagt.

Ikke bare tilgang til en telefon
Apple sine representanter legger vekt på at dette kunne ha vært unngått om Apple ID passordet ikke hadde blitt endret. Istedet har FBI bedt om at Apple skal lage en helt ny versjon av iOS, som aksepterer at input til passord kan gjøres elektronisk, og som fjerner pinkode funksjoner som tidsbegrensning og sletting av alle data etter 10 feilede forsøk.

En slik bakdør vil i følge Apple risikere personvernet til millioner av brukere, og at det ikke bare dreier seg om tilgang til en enkelt telefon, men at en slik bakdør vil fungere som en hovednøkkel som potensielt kan brukes til å låse opp millioner av enheter.

Myndighetene på sin side sier at bakdøren kun ville kunne bli brukt til denne ene saken, og den ene telefonen. Apple påpeker også at USA er den første regjeringen i verden til å fremme et ønske om en slik bakdør.

Et steg for langt
I følge Apple setter dette en meget farlig presedens. De avviser også på det sterkeste at dette dreier seg om en markedsførings-taktikk og at deres standpunkt i denne saken er for “kjærlighet til landet og et ønske om å  styrke rettighetene til deres kunder.”.

Kilde:
MacRumours
BuzzFeed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse