Surface-avdelingen går veldig godt om dagen.

Annonse


Microsoft Surface går så det griner

Tidligere denne uken la Apple frem, tross stagnering i iPhone-salget, svært gode kvartalstall.

Surface
I går kveld la Microsoft frem sin kvartalsrapport, og spesielt Surface-avdelingen har grunn til å smile. Totalt omsatte selskapet for 25,7 milliarder dollar, 221 milliarder kroner, og hadde et overskudd på 6,3 milliarder dollar, tilsvarende 54 milliarder kroner.

Surface-familien til selskapet omsatte for 1,39 milliarder dollar, i underkant av 12 milliarder kroner, det er opp 29 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2014. Microsoft uttaler at den høye etterspørselen etter Surface Pro 4 og Surface Book er årsaken til den gode veksten.

Les våre tester av Surface Pro 4 og Surface Book.

Annonse


Mobilsvikt
Windows Phone gjør det ikke like bra. Som vi skrev i går har operativsystemet nådd en ny bunn i USA, og det bekreftes av tallene til Microsoft. Det ble solgt 4,5 millioner Lumia-telefoner i fjorårets siste kvartal. Til sammenligning ble det solgt 10,5 Lumia-mobiler i det tilsvarende kvartalet i 2014.

Les vår test av Lumia 950 og Windows 10 Mobile.

Microsoft annonserer ikke lenger konsolltall, men de uttaler at Xbox Live har nådd 48 millioner aktive brukere. Det er opp 30 prosent sammenlignet med 2014. Omsetningen for Xbox-avdelingen gikk ned på grunn av et svakt Xbox 360-salg.

Windows og Office
Selskapets to største avdelinger er Windows og Office. Omsetningen fra Windows OEM-avdelingen falt med 5 prosent sammenlignet med tilsvarende tall i 2014, noe som er lavere enn PC-markedet som har falt med 13 prosent.

Office 365-omsetningen vokste med hele 70 prosent, og Microsoft har nå 20,6 millioner Office 365-abonnementer.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse