Lanseringen av Lumia 950 og 950 XL ser ikke ut til å noen effekt for Microsoft.

Annonse


Historisk dårlig Windows Phone-salg

Windows-mobiler, som allerede opplever et sviktende salg, har nådd en ny bunn på hjemmebane i USA.

Sliter
Ifølge Kantar WorldPanels seneste tall, falt markedsandelen til Windows Phone i USA til beskjedne 1,6 prosent i desember i fjor. Tre måneder tidligere var markedsandelen på 3,9 prosent.

På det høyeste hadde Windows Phone en markedsandel på 5,6 prosent. Det var i mars 2013. Etter det har det mer eller mindre kun gått nedover.

Det er dog ett lyspunkt å spore for Microsoft, ifølge tallene til Kantar. I Storbritannia økte faktisk Windows Phone markedsandelen med 1,8 prosentpoeng til 9,2 prosent av markedet.

Annonse
Les også: – «Surface Phone» kommer, men vi trenger tid.

De to store
Android er fortsatt den soleklare største plattformen. Totalt har de 59,1 prosent av markedsandelen i USA. Opp fra 47,6 prosent i tilsvarende periode i fjor.

iOS er fortsatt nummer to, men markedsandelen faller hele 8,6 prosentpoeng fra 47,7 prosent til 39,1 prosent i fjorårets siste måned.

Så er spørsmålet om Microsoft makter å slå tilbake. En mye ryktet Surface Phone kan lanseres i høst, men spørsmålet er om det er for sent for Windows 10 Mobile til å få et fotfeste i smarttelefonmarkedet.

 

Kilde:
WindowsCentral

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse