Kundene raser over Oculus-prisen

Kundene er ikke videre fornøyd med Rift-prisen.

I går gikk startskuddet for forhåndsbestillingen av VR-hodesettet Oculus Rift.

Forsøker å forklare
Mange ble nok sjokkerte da de så at prisen lå på 599 dollar, spesielt ettersom Oculus-grunnleggeren Palmer Luckey tidligere har uttalt at prisen vil ligge på rundt 350 dollar. Bestiller man fra Norge ligger prisen på 699 euro, det tilsvarer 6783 kroner med dagens kurs.

Under en Reddit AMA forsøker Luckey så godt han kan å forsvare prisen på 599 dollar.

Annonse

«På starten av fjoråret uttalte vi at Rift + anbefalt maskinvare vil koste rundt 1500 dollar. Det var på et tidspunkt vi bestemte oss for å prioritere kvalitet over kostnader. Mange forhandlere tolket det som at «Rift vil koste 1500 dollar», noe som faktisk var en god ting.

Majoriteten av brukerne har ikke PC-er med anbefalte spesifikasjoner og mange ble forvirret til å tro at Rift var en frittstående enhet. For den største delen av forbrukere er 1500 dollar prisen for Rift pluss PC», forklarer Luckey.

Les også: Tidlig forbrukerversjon av Oculus Rift testet.

Feilet i kommunikasjonen
Han forsøker også å forklare det han omtaler som en misforståelse angående 350 dollar-uttalelsen hans i fjor.

«Jeg kom med den kjente kommentaren om at Rift vil koste «omtrent 350, men at det vil bli mer enn det». Som en forklaring, men ingen unnskyldning: på det tidspunktet fortsatte forhandlere å gjenta prisen på 1500 dollar og jeg var frustrert over at så mange personer trodde det ville være prisen for kun hodesettet.»

Les også: Så kraftig PC må du ha for VR.

– Videreselg kontrolleren
Oculus-sjefen bedyrer også at de faktisk ikke tjener penger på Rift, og skriver at Xbox-kontrolleren var såpass billig å få med i pakken at personer kan videreselge den for profitt.

«Det er dyrt, men for de 599 dollarene du bruker får du mye mer enn du ville gjort for 599 for mer eller mindre alle andre forbrukerelektronikkprodukter – telefoner som koster 599 dollar koster en fraksjon av det å lage, det samme med TV-er til 599 dollar. Det er mange enheter i den prisklassen, så du kan si at vi feilet i kommunikasjonen, ikke bare i prisen», avslutter Luckey.

 

Kilde:
Kotaku,
Reddit

Annonse
Annonse