Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Oculus teller ned til forhåndssalget. (Ill.: Oculus)

Snart starter forhåndssalget av Oculus Rift

Endelig nærmer det seg offisiell lansering.

Oculus annonserte i går at VR-hodesettet Rift blir tilgjengelig for forhåndssalg i morgen klokken 17.00 norsk tid.

6. januar
De har verken annonsert pris eller markeder den vil bli tilgjengelig, men lover at de vil informere mer om det i morgen. I tillegg planlegger de å gjennomføre en Reddit AMA klokken 3.00 natt til torsdag 7. januar.

Alle som forhåndsbestiller Oculus Rift får med romskipspillet EVE: Valkyrie og Lucky’s Tale.

Les også: Virtuelle dogfights i verdensrommet med Rift.

Forbrukerversjon testet
Forrige uke meldte vi om brukeren Chaoss86 på Reddit som skrev at han har mottatt og testet den siste versjonen Oculus myntet på utviklere. Denne har fått navnet Oculus Rift Consumer Beta – Engineer Sample 7 (ECV7).

Skjerm og piksler
– Pixlene er nesten usynlige nå, men når du «virkelig» fokuserer så kan du se et fint mønster. Men dette gjelder kun på noen farger. […] Bildet er meget godt, og er like klart i hele synsfeltet. Mørke og lyse farger føles like solide. [..] Skjermen føles (og ser) ut til å være høyere oppløst en DK1/2 og Vive / Gear. Teksten er sylskarp, skriver brukeren i sitt innlegg på Reddit.

FOV (Field of View)
Så langt tyder det på at også FOV har fått en forbedring i denne versjonen og nå av de beste tilgjengelige på markedet. Innlegget kan tolkes dit at den er kortere vertikalt men har fått en betydelig horisontal forbedring. Brukeren har selv laget denne grafikken for å illustrere FOV i GearVR, DK1, DK2 og Vive.

Her kan du lese mer om forbrukertesten av Oculus Rift.

 

Kilde:
Oculus,
Reddit

Stikkord: OculusRift, vr