Annonse


Kina gir bankene Bitcoin-forbud

Kina har gitt alle sine banker forbud mot å handle med nettvalutaen Bitcoin. Vil beskytte landet Ifølge en pressemelding fra nasjonalbanken The People’s Bank of China (tilsvarende Norges Bank her hjemme) er årsaken at man vil beskytte det kinesiske folk mot korrupsjon og bevare landets økonomiske stabilitet. Eller som det heter ordrett i meldingen: «For å beskytte einendomsrett og offentlige interesser». Privat handel fortsatt tillatt – Vi vil gjøre tydelig oppmerksom på at Bitcoin ikke er en valuta utstedt av landets finansmyndigheter. Bitcoins er en virtuell vare som ikke har juridisk status eller kan sidestilles med penger. Derfor verken kan den eller skal den brukes som myntenhet, og den skal heller ikke sirkulere i markedet, heter det i meldingen, som også er undertegnet av det kinesiske finansdepartementet og av IT-departementet. Ifølge BBC er det fortsatt tillatt for privatpersoner å handle med Bitcoin. Men det skjer i så fall på eget ansvar.