Annonse


Thailand forbyr Bitcoin

Den virtuelle valutaen Bitcoin er nå forbudt i Thailand. Dette melder Bitcoins thailandske nettsted bitcoin.co.th. Ingen lov passet Årsaken til forbudet er ifølge nettstedet at den thailandske nasjonalbanken Bank of Thailand ikke kunne finne noen lov som passet på nettvalutaen. Avgjørelsen ble tatt etter et møte der representanter for Bitcoin holdt en presentasjon der de forsøkte å forklare for bankledelsen hva betalingssystemet deres innebærer. Skjønte lite Mot slutten av møtet skal det ha vært rimelig klart at de 15 mer eller mindre tilårskomne banksjefene som hadde møtt opp ikke skjønte noe særlig. Men de var enige om én ting: Bitcoin kan ikke regnes som valuta. Dermed myntenheten heller ikke brukes til pengetransaksjoner, og er dermed teknisk sett forbudt. Bare tillatt internt Dette innebærer at både kjøp og salg av Bitcoins er forbudt. Det samme er kjøp eller salg av varer og tjenester på vegne av Bitcoin. Det er i tillegg forbudt å sende Bitcoins til noen utenfor Thailand eller motta slik valuta fra utlendinger. Det eneste som ikke er forbudt, er å bruke Bitcoins internt i Thailand. Men det blir det jo ikke så mye moro av…