paramount
Skydance Media ser ut til å ha sikret seg Paramount.

Annonse


OPPDATERT: Blir ny strømme-gigant

De prøver fremdeles å bli kvitt strømme-tjenesten Paramount+.

Først publisert 2. juli.

Oppdatert, 10. juli, 08:15:

Skydance og Paramount har kommet til enighet: førstnevnte handler National Amusements for 2,4 milliarder dollar i kontanter og tar med det over hva Sumner-familien eide i Paramount.

Annonse


“Skydance vil deretter fusjonere med Paramount, og tilby 4,5 milliarder dollar i kontanter eller aksjer til aksjonærene og gi ytterligere 1,5 milliarder dollar til Paramount,” melder Reuters.

David Ellison blir styreleder og administrerende direktør for Paramount, mens Jeff Shell, tidligere administrerende direktør i NBCUniversal, blir den nye presidenten.

Oppdatert, 8. juli, 08:55:

David Ellisons (sønnen til Oracles Larry Ellison) Skydance Media skal ha sikret seg Paramount med kun formaliteter igjen relatert til kontrakten. Det betyr at Skydance vil eie National Amusements, et selskap Sumner Redstone tok over av sin far i 1954 og gjorde om til et medieimperium. Sumner Redstone døde i 2020. Det er datteren, Shari Redstone, som nå styrer og er glad for å ha kommet til enighet med Ellison.

“Avtalen, som det endelige papirarbeidet ventet på søndag kveld, avslutter en av de mest rotete og mest dramatiske fusjonsavtalene i nyere historie. En kunngjøring kan komme snart, sa folket, som ba om å ikke bli identifisert fordi møtet var konfidensielt,” rapporterer Bloomberg.

Selv Microsoft har vært nevnt

Eieren, National Amusements, har lenge prøvd å finne en kjøper av strømme-tjenesten. I desember i fjor rapporterte vi at “Warner Bros. Discovery og Paramount kan slå seg sammen. Med andre ord kan man ende opp med Max og Paramount Plus i en og samme app. For ifølge Axios har Warner Bros. Discovery-sjef David Zaslav og Paramount-sjef Bob Bakish snakket med hverandre.

Møtet skal ha funnet sted tirsdag denne uken for å finne ut om de to kan komplementere hverandre. Det har tidligere vært veldig løse rykter om et oppkjøp av Paramount av Microsoft. Det er ikke mye hold i de ryktene, men det sier noe om at Paramount-eier ViacomCBS ser etter kjøpere.”

Kan det bli NBCUniversal?

Men det ble altså ingenting av, men nå melder CNBC at National Amusements ikke har gitt opp, og at holdingselskapet har aktive samtaler med andre medie-selskaper og sjefer. Paramount+ har drøye 70 millioner kunder og Warner Bros. sin Max-tjeneste har rundt 100 millioner. Også NBCUniversal skal ha vært interesserte i å handle tjenesten, men samtalene stoppet visstnok opp kjappere enn Warner Bros. sine.

Warner Bros. Discovery holdt foreløpige fusjonssamtaler for en avtale for hele Paramount Global tidligere i år, men samtalene eskalerte ikke.

CNBC