Apple store
Det nærmer seg lansering av de første beta-versjonene av det som omtales som de største OS-oppgraderingene noen sinne. Bilde: ITavisen

Annonse


Navnet er «Apple Intelligence»

Mark Gurman fortsetter å avsløre Apples til nå ukjente planer i forkant av det store WWDC-eventet førstkommende mandag.

«Apple Intelligence» er selskapets merkevarenavn for den nye AI-plattformen

Vi rapporterte i dag morges, også dette fra Bloomberg, at Apple skal lansere sin egen passordbehandler til samtlige OS, og nå har samme Apple-journalist avslørt at selskapets AI-plattform er døpt «Apple Intelligence.» Dette systemet vil fungere på «nye versjoner» av iPhone, iPad og Mac – Gurman har tidligere uttalt man vil trenge en iPhone 15 Pro og nyere for å dra nytte av de nyeste funksjonene, og en M1 Mac eller iPad.

For eksempel vil folk kunne fortelle Siri å slette en e-post, redigere et bilde eller oppsummere en nyhetsartikkel. Over tid vil Apple utvide dette til tredjepartsapper og tillate brukere å sette sammen flere kommandoer til en enkel forespørsel. Det er imidlertid lite sannsynlig at disse funksjonene kommer før neste år.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg

Som avslørt for lenge siden er det ventet at Sam Altman fra OpenAI vil avsløre et samarbeid med Tim Cook, da Apple ikke har kommet langt nok med sine LLM-er. Dette er merkelig med tanke på at de var først med mobil-assistenten Siri i 2010, men fordi selskapet ikke har søkemotor og markedsfører seg som personvern først, har det vært problemer med å komme i gang, og uenigheter i om selskapet bør inkludere en chatbot i det hele tatt.

Følg med hos oss fra 19:00 mandag

Halvparten av selskapets hoved-event mandag klokka 19:00 vil handle om AI-funksjoner. Foruten AI skal Apple avsløre iOS 18 som i større grad kan organiseres som brukeren selv ønsker hjemskjermen med fargede app-ikoner for kategori-grupperinger og mulighet til å plassere app-ikoner der man ønsker på hjemskjermen.

Når det gjelder AI-funksjonene blir de beta-merket, og brukerne må aktivere plattformen om de ønsker å teste.

Mail-appen får også en stor oppgradering. Den vil inkludere en Gmail-lignende funksjon som automatisk kategoriserer innkommende meldinger. Innstillinger-appen oppdateres på iPhone, iPadOS og macOS for bedre navigasjon og forbedret søk. Apple vil også levere nye bakgrunner.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg

Fra før av er dette avslørt:

 • Samtaler med Siri blir mye mer naturlig inkludert forbedret Siri på Apple Watch
 • Apples «Proactive Intelligence» skal hjelpe brukerne gjennom dagen – det inkluderer automatisk oppsummering av varsler på iPhone
 • Oppsummeringer av nyhets-artikler og tekst-til-tale i notat-appen
 • Automatisk utfylling av kalender-oppføringer
 • Anbefale apper
 • AI-baserte bilde-redigering i Apple Photos (blir visstnok ikke mer avansert enn Adobe Photoshop i nyeste versjon)
 • Forbedret Spotlight
 • Forslag til svar i epost og meldinger

Siri vil kunne:

 • Åpne spesifikk dokumenter
 • Flytte notater fra en mappe til en annen
 • Slette e-post
 • Oppsummere en artikkel
 • Sende en lenke via e-post
 • Åpne en spesifikk avis i Apple News

AI i apper:

 • Smartsvar: Lar brukere svare på meldinger og e-poster med automatisk genererte tekstsvar.
 • Transkripsjon og oppsummering: Nye AI-verktøy for Notes-appen som lar brukere redigere lyd i appen, transkribere lyd og oppsummere tekst.
 • Math Notes: Støtte for riktig matematisk notasjon i Notes-appen med Kalkulator-appintegrering. Math Notes lar Notes-appen gjenkjenne matematiske ligninger og komme opp med løsninger og generere grafer.
 • Keyboard Math Predictions: Inndataforbedringer for matematikk som muliggjør fullføring av komplekse matematiske uttrykk når de gjenkjennes som en del av tekstinntasting, lik prediktiv tekst eller innebygd tekstfullføring.
 • Rydd opp: Fjern objekter fra bilder ved hjelp av generativ AI. Dette verktøyet vil erstatte Apples nåværende “retusjer”-funksjon.
 • Generative Playground: App som bruker generativ AI til å lage og redigere bilder med en iMessage-apputvidelse. Den er foreløpig kun designet for Apples interne testmiljøer, men indikerer at det er planer om å la brukere generere bilder og deretter dele dem via iMessage. Dette kan være relatert til ryktede planer om å tillate brukere å generere egendefinerte emojier.