ios 17 emoji
Det har blitt en tradisjon med stor-lekkasjer før WWDC - 2024 er intet unntak.

Annonse


Nå har vi nesten et komplett bilde av iOS 18

For drøyt en uke siden avslørte Mark Gurman en rekke nye AI-funksjoner som kommer til iPhone, iPad og Mac i høst. Nå bekrefter han igjen mye av det samme, inkludert Apples samarbeid med OpenAI, men detaljerer også nye ting om hvordan man vil kunne gjøre iOS mer personlig, en større mangel med selskapets mobil-OS sammenlignet med Android.

Slik blir iPhone AI-smart i høst

  • Samtaler med Siri blir mye mer naturlig inkludert forbedret Siri på Apple Watch
  • Apples «Proactive Intelligence» skal hjelpe brukerne gjennom dagen – det inkluderer automatisk oppsummering av varsler på iPhone
  • Oppsummeringer av nyhets-artikler og tekst-til-tale i notat-appen
  • Automatisk utfylling av kalender-oppføringer
  • Anbefale apper
  • AI-baserte bilde-redigering i Apple Photos (blir visstnok ikke mer avansert enn Adobe Photoshop i nyeste versjon)
  • Forbedret Spotlight
  • Forslag til svar i epost og meldinger

“Du ser sikkert hva som mangler: en ChatGPT-chatbot. Visstnok blir ikke Siri avansert nok, denne gang heller, til å fylle en slik rolle ifølge Gurman. Derfor skal Apple og OpenAI offisielt avsløre et nært samarbeid på WWDC 10. juni. Dette vil ikke overraske dere som har fått med dere at selskapet lanserte en ChatGPT-app til Mac før Windows,” meldte vi 20. mai. Det er nettopp dette Gurman igjen bekrefter, men det er mer, blant annet AI-funksjonene blir merket som beta, i det minste i beta-perioden fra 10. juni til september. Apple avslørte iPhone 15-serien 12. september.

Foruten å gjenta at Apple neppe kommer til å tilby AI-funksjoner konkurrentene ikke for lengst tilbyr, og at Apple vil kombinere lokal-prosessering (de fleste funksjonene som krever lokal datakraft vil støttes av iPhones, iPads og Macs lansert i løpet av de siste 12 månedene, mer eller mindre), avslører nemlig Apple-journalisten at deres “Project Greymatter” er et sett med AI-verktøy som skal integreres i selskapets kjerne-apper, inkludert Safari, Photos og Notes – i tillegg blir varsler forhåpentligvis bedre:

“En stor del av jobben Apple har utført er å lage smarte oppsummeringer. Teknologien vil kunne gi brukere oppsummeringer av tapte varsler og individuelle tekstmeldinger, samt av nettsider, nyhetsartikler, dokumenter, notater og andre former for medier,” rapporterer han.

Annonse


Det kommer ingen Apple-chatbot, i det minste ikke i år

Også var det hjemskjermen i iOS 18 og iPadOS 18 som vi allerede har fått bekreftet av Gurman vil tillate brukeren å plassere app-ikoner der man ønsker på hjem-skjermen. Nå avslører han at man også vil kunne endre fargene på app-ikonene og på den måten, om man ønsker, tildele apper i samme kategori med blå-skjær og sosiale apper med gul-farge eller hva man skulle ønske.

Det Gurman trekker frem som en større funksjons-nyhet er at AI-systemet vil kunne skape emojier basert på hva man skriver, dvs. en uendelig strøm med emojiier utover de som medfølger.

Det lanseres som nevnt ingen Apple chat-bot, og selskapet vil måtte kommunisere hvordan de forsvarer AI-funksjoner i kombinasjon med personvern som selskapet har markedsført som en fordel kontra Android. Gurman mener at Apple vil poengetere at de, i motsetning til Google og Meta, ikke oppretter kunde-profiler.

Det er visse iOS 18-funksjoner vi ikke trenger å spekulere i relatert til tilgjengelighets-funksjoner, inkludert at man vil kunne styre iPhone og iPad med øynene.