1passord
Apple skal avsløre et avansert passord-program med alle funksjoner man trenger til samtlige OS.

Annonse


Det er ikke ofte Apple gjør det, men mandag skjer det

Det er ikke ofte Apple lanserer en ny app som bakes inn i OS-ene.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Får alle funksjonene

Mark Gurman fra Bloomberg har et scoop igjen før førstkommende mandag som jo er den store WWDC-dagen: selskapet skal introdusere sin egen passordbehandler. Det er sjelden Apple lanserer nye apper – sist gang var “Journal,” en dagbok-app.

Men en passordbehandler er langt viktigere å ha i verktøybeltet i OS, og vil nok ikke blidgjøre alle de som selger slike programmer – spesielt ikke funksjonen som gjør det mulig å importere passord-databasene sine fra programmer som 1Password og LastPass. Fra før av har Apples OS integrert passordlagring, og mange nettlesere har det samme, men med dette programmet vil Apple innføre langt flere funksjoner.

Annonse


Appen vil fungere på Vision Pro og Windows, fungere som en autentsierings-app som “Google Authenticator” og vil dele opp lagred informasjon i kategorier som kontoer, WiFi-nett og passnøkler.

Lanseres til iPhone, iPad og Mac

Appen skal bruke “iCloud Keychain” for å synkronisere brukernavn og passord mellom enheter. “Denne muligheten var tidligere skjult inne i selskapets innstillingsapp eller presentert når en bruker logger på et nettsted,” forklarer Gurman.

Passord-programmet, som vi ikke vet navnet på enda men som kan generere tilfeldige passord, lanseres til iOS 18, iPadOS 18 og macOS 15 som blir lagt ut som beta 1-versjoner mandag kveld norsk tid.

Avsløringen kommer nesten samtidig med at Proton denne uken lanserte Proton Pass til macOS og Linux.