google one vpn
Google legger ned One VPN-tjenesten i løpet av de kommende månedene.

Annonse


Google legger ned nytt produkt

“Podcast-appen er bare en av mange gode Google-produkter som dør. Og hvis Google noen gang vil at vi skal tro på løftene deres igjen, må dette stoppe,” uttalte en kritisk og lei David Pierce, redaktør hos The Verge.

Artikkelen inneholder annonselenke

Google One VPN forsvinner om noen måneder

Det skrev vi 2. april i forbindelse med nedleggelsen av selskapets dedikerte Podcast-app. I stedet må kundene bruke YouTube Music eller importere podcast-biblioteket til en tredjeparts-tjeneste.

Nå har Google pensjonert nok et produkt: Google One VPN, lansert i 2020. Vi skrev om lanseringen av produktet i Norge november året etter:

“Det var i desember i fjor at vi først fikk nyss om Googles egen VPN-tjeneste i forbindelse med lanseringen av oppdaterte Google One. Den gang var ikke VPN-tjenesten inkludert i betal-pakken, men det er den nå (ja, du må betale for One for å få VPN-tjenesten), om enn ikke akkurat nå med en gang så sier Google at de kun er noen dager unna lansering. For VPN-tilgang kreves det at man er medlem med 2TB-pakken eller høyere.”

Ovenfor 9To5Google forklarer selskapet at tjenesten fjernes fordi den ikke hadde nok brukere. Det er ikke kjent nøyaktig når tjenesten forsvinner, men det skal skje i løpet av de kommende månedene. I stedet skal Google fokusere på tjenester i One-pakken som er mer etterspurte. Det er ikke snakk om å legge ned VPN-tjenesten for Pixel.

Annonse