apple vision pro lumafield
Lumafield har sin eget CT-scanner og har nå avslørt Vision Pro og Meta sine hodesett. Bilde: Lumafield

Annonse


Avslører alt på innsiden

CT scanner-ekspertene hos Lumafield har satt Apple Vision Pro under det spesielle røntgenapparatet for å avsløre alt etter at iFixit tok fra hverandre produktet i februar og senere skrøt av panelet.

“Prioriterer design”

Faktisk har selskapet sin eget scanner, Neptune, som de bruker for å scanne alt fra Apples dyre hodesett til Heinz ketchup-korker. I dette tilfeller har de sammenlignet innsiden av 3500 dollar hodesettet mot Meta Quest Pro og Meta Quest 3. De byr på en video under, men også 3D-bilder du selv kan vri og vende på.

I våre CT-skanninger av Apple Vision Pro oppdaget vi et produkt som prioriterer design. Alt inne i Vision Pro er skråstilt for å få mest mulig ut av den tilgjengelige interne plassen uten å forringe de ytre konturene til den børstede aluminiumsrammen og frontplaten i laminert glass. Hovedkretskortet er bygget rundt et fleksibelt PCB-bånd, og elektronikk er pakket inn i forskjellige vinkler.

Lumafield

Du finner ingen kritikk av noen av produktene, i stedet omtaler de Meta sitt design som effektivt, og Apples hodesett som en “visjonserklæring:” “Metas to hodesett viser en slående økonomisk bruk av midler: de leverer så mye som mulig ved å bruke så lite som mulig. På mange måter er den nøysomme konstruksjonen og verdien av enhetene en like imponerende bragd som Apples elegante visjon.”

Slik kjøles hodesettene

Lumafield tar for seg alle deler av hodesettene, og avslører at Quest Pro bruker aktig og passiv kjøling med kobber og to vifter. Quest 3 er mindre kraftig og har kun en vifte og har faktisk ingen kjøleribbe, mens Vision Pro har aktiv kjøling med mikro-vifter som kjøler både brikke og panel – viftene er tett plassert mot metall-innkapslingen for å aktivere passiv kjøling.

Metas hodesett bruker SLAM-kameraer for å muliggjøre eksperimentell hånd-sporing, mens Vision Pro har et langt mer avansert system da man styrer grensesnittet ikke bare med gester, men også øynene. Derfor trengs det IR-kameraer, LiDAR-scanner og TrueDepth. I tillegg finner vi kameraer som ser ned og på siden, for å snappe opp gester. Noe som heter MEMS-mikrofoner sørger for stemmestyring via Siri.

Annonse