apple vision pro
Det tok kun timer fra Apple Vision Pro kom i salg til det ble hacket. Hacken gir tilgang til kjernen, noe som igjen gjør det mulig å gjøre nærmest alt. Bilde: ITavisen

Annonse


Hacket og åpnet

Apple Vision Pro-salgsstarten var fredag denne uken.

Dette åpner for all mulig ugagn

Og nå er hodesettet til Apple allerede hacket, og vi har ikke en gang rukket å publisere en komplett anmeldelse, kun en sniktitt. Uansett er det MITs Joseph Ravichandran, som studerer for en doktorgrad, som kun timer etter lanseringen oppdaget en måte å krasje kernelen på – på den måten kan man i øyeblikket krasjet inntreffer mate hodesettet med ikke-autorisert kode. Dette er trolig den første hacken av Apples dyre forbrukerprodukt, om ikke så er det den første som har fått medie-omtale.

Og den første ikke-godkjente Apple-hacken fra Ravichandran? Et lite “program” som krasjer hodesettet. Veldig nyttig. Nå lurer vi på hvor lang tid det tar for Apple å tette hullet. Selskapet har allerede lansert to oppdateringer. Ved oppstart av hodesettet første gang var det dog bare å installere visionOS 1.0.2 med en gang. Oppdateringen inneholder blant annet en sikkerhetsfeilretting.

Det som er nyttig er apper som Nexus⁺ som er laget for web-apper. Dette er litt viktig fordi visionOS sin versjon av Safari tillater ikke å lage snarveier til web-apper på hjem-skjermen, det krever blant annet Xbox Cloud Gaming. Det er mulig å koble Mac-skjermen til Vision Pro og strømme spill i en hvilken som helst macOS-nettleser også, men om man ikke har en Mac i nærheten er Nexus⁺-løsningen.

Annonse


iFixit har allerede åpnet hodesettet

I andre Apple Vision Pro-nyheter så har iFixit, og vi tror de er først, åpnet produktet. De omtaler prosessen som langt fra enkel, og de ødela noen komponenter. De snakker også om vekten, men konkluderer med at produktet er meget ambisiøst. Samtidig rettes det kritikk mot utenpå-skjermen for EyeSight-funksjonalitet da lysstyrken er for lav: det er vanskelig for de rundt brukeren å se det 3D-modulerte områrdet rundt øynene. Det er jo mulig Apple kan gjøre noe med dette i en programvareoppdatering, men spørsmålet er om batterilevetiden vil forringes for mye.

“Vision Pro er vanvittig ambisiøst. Ja, det er tungt, og glasset er skjørt, og batteripakken kan bli irriterende. Men samtidig har jo Apple klart å pakke kraften til en Mac, pluss ytelsen til en ny dedikert AR-brikke, inn i en datamaskin som du kan ha på ansiktet. Reparasjonsmessig er det ikke bra, men på plussiden er noen av tilkoblingene ganske herlige.”

Annonse