asus btf
Asus tilbyr hovedkort, skjermkort og kabinetter i BTF-serien. Det gjør det mulig å skjule alle kabler på baksiden av hovedkortet og droppe 12VHPWR.

Annonse


Asus redder spillerne

Asus har utviklet en ny standard for skjermkort, hovedkort (ROG Maximus Z790 Hero BTF og TUF Gaming Z790-BTF WiFi) og kabinetter.

En ny standard

“Back to The Future” omtaler selskapet den nye tilkoblingsstandarden som. En stor fordel er at kablene med dette systemet er på baksiden, og ikke i front av hovedkortet for et langt renere oppsett, en annen er at Asus dropper 12VHPWR-tilkoblingen som kan brenne dyre skjermkort.

Problemet er nemlig at koblingen er trang å få på plass, og at det ikke er noen skikkelig klikkelyd – på den måten kan man ende med kortslutning om kabelen er halvveis inne. Problemet skal fremdeles være utbredt. Seasonic? De anbefaler hårføner.

BTF-kabinett.BTF-kabinett.
BTF-kabinett.

600 W som ekstra-tilkobling på hovedkortet

I stedet for 12VHPWR nytter produsenten en 600 W PCIe-tilkobling, noe som er mer enn nok, selv for RTX 4090. Det kreves ikke et BTF-skjermkort i BTF-hovedkort, for Asus har laget to modeller (ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF Edition, TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER BTF White Edition,) men handler man et BTF-kort så kan det kun brukes i et Asus BTF-hovedkort og på den måten gjemme også disse kablene. Og selvsagt: man må handle et BTF-skjermkort for å kvitte seg med 12VHPWR-pluggen.

Og siden strømmern plasseres akkurat der du installerer grafikkortet, unngår den helt det sekundære trinnet med å koble til en strømkabel – sammen med oppfølgingsproblemer som om du har satt inn den kontakten ordentlig og fullstendig.

Asus

De gjør det også klart at man i de fleste tilfeller kan bruke standard PC-komponenter med BTF-hovedkort, det inkluderer CPU-er, PSU-er, SSD-er og RAM. Det man trenger er en kompatibel kasse. Asus tilbyr ROG Hyperion GR701 BTF Edition og TUF Gaming GT302 ARGB.

BTF-partnere.

Annonse