rtx 4090 rog strix
Sørg for at du hører klikkelyden på ditt RTX 40-kort når strømmen kobles i. Bøyes kabelen for mye, kan en løsning være å varme dem litt opp med en hårføner, men ikke skyld på oss om det går galt. Bilde: ITavisen

Annonse


Anbefaler hårføner

Strømkontaktene til de forholdsvis nye RTX 40-kortene er stive, og det har vært en god del kontroverser.

Har du gjort dette?

Så om kabelen ikke er vinklet av produsenten, kan en kraftig bøyning av kabelen forårsake overoppheting og i verste fall ødelagt skjermkort. Det anbefales derfor 35 mm (se under) med plass til kabelen før den bøyes i et evt. trangt kabinett. Seasonic, produsent av strømforsyninger og derfor også medfølgende kabler for PCIe-skjermkort, anbefaler en litt spesiell, men ikke uhørt løsning på problemet: hårføner.

“Jeg må fikse hundrevis i måneden”

Dette er Seasonics anbefalinger om “det kan være behov for å bøye kablene for å få dem til å passe i kabinettet. Skulle dette være nødvendig, må følgende gjøres”:

  1. Koble 12VHPWR/12V-2×6-kabelen fra strømforsyningen og GPU-en.
  2. Bruk en mild varmekilde (f.eks. en hårføner) og forsiktig varm opp området på kabelen der du ønsker å gjøre bøyningen.
  3. Sett kontaktene forsiktig inn i strømforsyningen og GPU-en.
  4. Sørg for at kontaktene sitter riktig i, og at låsen på kontaktene er låst
    på plass. Du skal høre et klikk.
  5. Det er svært viktig at etter at kontaktene er ordentlig på plass. Ikke bøy kablene eller utøve unødvendig kraft på kontaktene, enten ved strømforsyningen eller i GPU-enden.

PSU-krav.

Annonse