apple vision pro
Apple satser på å lansere Vision Pro i USA allerede i januar. MacBook Air med M3 og iPad Air med M2 og Pro med M3 kommer i mars.

Annonse


Apple lanserer kanskje allerede neste måned

Mark Gurman hos Bloomberg, avisens Apple-insider, har interessant informasjon relatert til Vision Pro, og bekrefter igjen det han tidligere har rapportert om MacBook og iPad neste år.

Nye iPads og MacBook Air med M3 lanseres i mars

Mye av Gurmans rapportering på tampen av forrige uke handler om hvordan selskapet i for stor grad ikke fokuserte nok på MacBook til fordel for iPad, for så å fokusere så mye på MacBook-modellene at iPad-serien ble alt for rotete. Som Apple-journalisten påpeker selger selskapet fem ulike iPad-er: iPad Pro, Air, Mini, 9. og 10. generasjon iPad.

Det er mange modeller, men det største problemet er at spesielt Pro og Air er for like. Strategi-rotet endte med at iPad i 2010 hatte et stort momentum, mens MacBook-serien ble forringet – nå er situasjonen omvendt. En av årsakene vil mange mene er fordi iPadOS ikke er avansert nok.

Lanseringen av de nye brettene skal skje på tampen av mars. Samtidig skal Apple lansere iPadOS 17.4, mens Mac-ene får macOS 14.3. Mac-oppdateringen lanseres på tampen av januar eller februar. Det er ikke kjent når nye MacBook Air med M3 kommer kanskje i juni. Det var da M2-modellen kom.

ITavisen, 6. desember, 2023

Derfor er Apples plan å øke skjermstørrelsen på Pro-modellene litt neste år ved å krympe rammene rundt. Pro vil også få M3-brikker i 2024, mens Air “kun” oppgraderes til M2. Dette vil gi Pro-modellene potensielt bedre batterilevetid (om MacBook Pro 14 M3 er noe å gå på,) men enda viktigere: OLED-paneler for å dra nytte av iPadOS 16+ sin avanserte låsskjerm. På den måten vil Pro-modellene i større grad være verdt det enn slik det har vært i noen år.

Annonse


M2 og M3 med OLED skal skille Air og Pro

“MacBook Air får, uten at noen blir overrasket, M3-brikken. Det skal bli spennende å se om 15-tommeren får enda bedre batterilevetid enn MacBook Pro 14 M3 som har 22 timer å rutte med – mer enn dagens M2-modell med 15 18 timer,” meldte vi 6. desember – Gurman backer opp det samme i sin nyeste reportasje.

Det interessante i de nyeste avsløringene er at per Gurman så skal Apple lansere Vision Pro allerede i januar, i det minste innen mars 2024 om selskapet ikke møter på en eller flere problemer. Tim Cook har allerede uttalt at lanseringen av AR/VR-hodesettet skal skje tidlig i 2024, men allerede den første måneden i året er litt overraskende også for oss.

Det har lekket stadig mer informasjon fra iOS, ikke minst at iOS 17.2 (at selskapet selv lekket videoer for hvordan man tar i bruk hodesettet, i november, var et tegn på en ganske så snarlig lansering) som kanskje lanseres denne uken legger til støtte for 3D-video med iPhone 15 Pro. Apples tradisjon er å bruke så mye tid de tør før de lanserer helt nye produkter, så alt det vi har nevnt kan utsettes, men vi er som Gurman mest sikre på iPad og MacBook oppgraderes i mars.

Annonse