oneplus 12
OnePlus 12 er avduket av selskapet. Den offisielle pressekonferansen er i Kina 5. desember.

Annonse


OPPDATERT: Rammen nesten borte

OnePlus har avslørt når 12. generasjon lanseres, men datoen gjelder kun i Kina.

Først publisert 20. november.

Oppdatert, 27. november, 15:39:

OnePlus har sendt ut en norsk pressemelding relatert til det nye flaggskipet, og det er faktisk ikke gjenbruk av bildene vi allerede har sett, men fronten av mobilen i bruk under spilling – dette melder produsenten som høydepunkter for tolvern:

Annonse


  • En bedre spillopplevelse: Intern testing har vist at den optimale plasseringen av en integrert antenne for gaming er mellom pekefingrene til brukeren, når telefonen brukes i vannrett posisjon. I OnePlus 11 er denne plassen tilegnet glidebryteren for varslinger, og ved å flytte denne introduserer OnePlus 12 en ny integrert antenne som gir bedre ytelse til mobilspilling.
  • Estetikk og Design: OnePlus har tatt inspirasjon fra naturens runde former og harmoni som en kontrast til en tid der rette linjer ofte dominerer designet. OnePlus 12 kommer i fargen «Flowy Emerald Green», som OnePlus ønsker skal bygge bro mellom teknologi og natur. 
  • Fjerdegenerasjons Hasselbladkamera for mobil: Kameraet i OnePlus 12 er også ytterligere forbedret fra OnePlus 11, i tillegg til å harmonere enda bedre med telefonens estetiske design.

Oppdatert, 27. november, 08:48:

Nå er det bekreftet at OnePlus 12 skal avsløres i Kina 5. desember (kanskje 14:30 om tidssonen er korrekt oversatt til norsk på den kinesiske siden,) og selskapets PR-maskineri har allerede startet markedsføringen med bilder av den nye toppmodellen.

Forvent en lansering i februar

Men fordi lanseringsdatoen der er 8. desember, er det jo trygt å anslå at lanseringen vil skje tidlig neste år. OnePlus 11 ble jo lansert tidlig i februar 2023. Vi anmeldte den samme måned, og mente i bunn og grunn at det er en bra mobil, men ikke en grensesprengende opplevelse:

“OnePlus fortsetter å pusse på det de kan, men gjør ingenting nytt. Pluss for mye skjerm i et kompakt design, men baksiden er fettede. Ytelsen er god og grensesnittet smart.”

Det vi håper skjer i år, eller neste år om du vil, er at OnePlus gjør ekstra stas på OnePlus 12 fordi det samtidig markerer 10 års jubileet til selskapet.

Kan komme i både 12GB og 24GB RAM-utgaver

Men noen overraskelse blir det ikke med brikkesettet: den får selvsagt Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 3 som nettopp ble annonsert i en knapp pressemelding. Fordelen med gen 3 er et stort GPU-ytelsesløft, som med A17 Pro til iPhone 15. Det er derfor all grunn til å tro at spill blir et ekstra viktig markedsføringspoeng.

Videre får vi et oppgradert hovedkamera med 64MP, en skjerm med 2K-oppløsning som selskapet har merkevare-døpt ProXDR og som kanskje vil kunne yte hele 3000 nits lysstyrke – det er like mye som Apple Watch Ultra 2 og Xiaomi 14 og 14 Pro. Av andre spesifikasjoner finner vi på 5400 mAh og hele 100 w kjapp-lading. Sistnevnte avhenger av region.

Annonse