Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Solid og upersonlig – “OnePlus 11”

De to siste testene jeg har gjort av OnePlus sine mobiler var blandet drops.

Introduksjon

Jeg elsket OnePlus 10 Pro og erklærte den som min nye favoritt sommeren i fjor. Deretter fulgte selskapet opp med et, etter min mening, helt unødvendig produkt i OnePlus 10T, en gaming-mobil med masse kraft som ingen spill drar nytte av og: den mangler lydmodus-bryteren. Au. Jeg mente det var like greit å beholde sin OnePlus 10 Pro eller tilsvarende.

Det levnes liten tvil om at mange Android-produsenter lanserer nye mobiler bare fordi Qualcomm eller MediaTek har lansert kjappere brikker.

Spesifikasjoner (pris 265GB lagringsplass – 16GB RAM: 9990 kroner)

 • 6.7” AMOLED – 120Hz, 525 ppi – Dolby Vision – HDR10/10+
 • Snapdragon 8 Gen 2 4 nm
 • 80W lading
 • 5000 mAh
 • 50MP hovedkamera – 48MP ultra vidvinkel – 32MP, 2x optisk zoom – 16MP selfie-kamera
 • Stereo-høyttalere
 • Dolby Atmos
 • WiFi 7
 • IP64
 • 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, Auto HDR, gyro-EIS
 • Bluetooth 5.3
 • 100W kabel-lading – PD, 1 til 50 prosent på 10 minutter – 1 til 100 prosent på 25 minutter

Design

Som en glattpolert, myk stein. Ja, jeg vet det er en klisje, men det er slik den føles. Det er glass overalt og fronten byr som vanlig på en flott skjerm, men baksiden er en skikkelig fett-magnet.

Annonse


Det mest oppsiktsvekkende med designet er at dette utrolig nok er en 6,7 tommer skjerm. Designet er så kompakt at jeg kunne vedde på at skjermen ikke hadde vært større enn 6,4″ om jeg skulle ha gjettet uten å sniklese spesifikasjonene.

Som Samsung Galaxy S23 Ultra (med 1 tommer større skjerm), er panelets kanter forsiktig avrundet. Jeg har ikke noe negativt å si om dette på noen av dem, og opplevde ingen problemer med å feilaktig trykke på innhold jeg ikke ønsket ved opplukking.

Det er en bryter og en knapp på høyre side – bra! For gjett hva: på høyre side over på-knappen er slideren slik at man superlett kan dempe, varsle eller aktivere vibreringsvarsel (min favoritt.) En banal enkelthet å implementere, men dette er fremdeles kun noe OnePlus (etter hva jeg erfarer) gjør. Ikke dropp den i OnePlus 11T, OnePlus.

Der OnePlus 10 Pro og 10T har et firkantet kamera-design, har Oneplus med 11 kuttet litt. Designet følger derfor rundt linsene i en sirkel som følger metallet ut til volum-slideren. I motsetning til iPhone 14 Pro Max stikker linsene mindre ut og er mer “bakt inn” i mobilens form. Pluss til OnePlus, tommel ned til Apple som fremdeles ikke har klart å gjemme mer av kamera-teknologien inn i formfaktoren. Det ser ikke ut til å bli bedre med iPhone 15 Pro heller, men verre.

Funksjoner og ytelse

Jeg må bare få ryddet det av veien med en gang: fremdeles mangler OnePlus trådløs lading. Det er noe håpløst. Jo, det er supert at den lader 1 til 100 prosent på 27 minutter med den medfølgende (bra!) laderen. Men er du som meg setter du mobilen på en trådløs lader ved sengen ved leggetid. Batteriene er jo så gode nå at man ikke trenger hurtigladere i løpet av dagen. Tregere kabel-lading med støtte for trådløs lading hadde vært bedre.

Et annet problem med OnePlus sine mobiler, jeg regner med for å holde prisen nede, er at de ikke tåler å dykkes i vann. Den tåler støv og vannsprut, og det er det. Pass deg derfor for toalettet.

Ingen kan slå iPhone 14 Pro-låsskjermen.

Om du fremdeles lurer på hva jeg mener med testens tittel er årsaken at dette er nok en Android-mobil. Selv om designet er smart, skiller den seg ikke ut. Dette gjelder også for grensesnittet som spiller safe. Når det er sagt er den veldig enkel å bruke, og man finner de funksjonene man trenger. Jeg er spesielt glad for at man kan flytte mange apper rundt samtidig som på iPhone, men det er passe irriterende at operasjonen avsluttes om en hjem-skjerm er full. Man må derfor beregne korrekt, om ikke må man gjøre det igjen.

Heldigvis kaster ikke OnePlus 11 bort skjermplass i menyene som S23 Ultra.

Fingersensoren under panelet er en svakere løsning enn på baksiden, men dette er veien de aller fleste Android-produsentene går for. De går også for å bruke selfie-kameraet til å låse opp enheten, men dette fungerer ikke i alle tilfeller, og om det er mørkt lyser den opp trynet ditt med masse lysstyrke. Ikke akkurat elegant, og langt unna Apples avanserte FaceID som alltid fungerer.

Qualcomms nyeste Snapdragon er veldig kjapp og Android-en til OnePlus er som vanlig super-optimalisert.

Og som vanlig er Apples A-brikker kjappest. Ikke at det er noe som egentlig spiller en rolle i vanlig bruk, og fordi Android-ene har mer RAM lever apper og nettleser-faner i bakgrunnen mye lenger enn Apples mobiler.

Som du ser yter S23 Ultra bedre i enkjerne-testen og er den kjappeste Android-mobilen. Årsaken er at Qualcomm kunne klokke opp S23 Ultra sin Snapdragon 8 Gen 2 CPU takket være et avansert kjølesystem.

GeekBench 6:

 • OnePlus 11: 1524 – 4843
 • Galaxy S23 Ultra: 1890 – 4893
 • iPhone 14 Pro Max: 2535 – 6330

Kamera

Jeg sammenligner med Galaxy S23 Ultra og iPhone 14 Pro Max. Jeg inkluderer zoom, høyoppløsningsmodus med utsnitt og nattbilder.

S23 til venstre, OnePlus 11 til høyre:


Ultra vidvinkel:

S23 til venstre, iPhone 14 Pro Max til høyre:


Ultra vidvinkel:

iPhone 14 Pro Max 15 x zoom (maks):

OnePlus 20 x zoom (maks):

S23 Ultra 20 x zoom:

S23 Ultra 100 x zoom:

S23 Ultra 30 x zoom:

S23 Ultra 50MP raw utsnitt fra bildet under.
S23 Ultra 50MP.
OnePlus 11 50MP raw utsnitt fra bildet under.
OnePlus 11 50MP.
iPhone 14 Pro Max 48MP raw utsnitt fra bildet under.
iPhone 14 Pro Max 48MP.

Nattbilder

S23 Ultra til venstre, OnePlus 11 til høyre:

S23 Ultra til venstre, iPhone 14 Pro Max til høyre:

Konklusjon

Det er ikke bare Android-leiren som kverner ut mobiler som gjør det samme, bare litt kjappere og bedre. Så er også tilfellet med OnePlus 11. OnePlus skiller seg ut med en lavere pris enn mange, selv med hele 16GB RAM, men du får ikke trådløs lading, du må ikke miste den under vann og zoom-en er ikke akkurat best i klassen.

11 er veldig like fjorårets OnePlus 10 Pro. Liker du kjappe Androids med et smart, om enn dog upersonlig design og grensesnitt, og til en pris som ikke er for drøy, er den et godt valg. Bare ikke forvent å bli blåst av banen om du har en mobil som er nyere enn tre år.

TEST: Solid og upersonlig – “OnePlus 11”
Vi konkluderer
OnePlus fortsetter å pusse på det de kan, men gjør ingenting nytt. Pluss for mye skjerm i et kompakt, men fettende bakside. Pluss for god ytelse og et smart grensesnitt.
Leservurdering159 Vurderinger
0.6
+
Veldig kjapp
God å holde i
Billigere
Lader utrolig kjapt
Fin skjerm
-
Fremdeles ikke trådløs lading
Mer av det samme
Upersonlig
Fingersensor og kamera for opplåsing ikke best
8.4