macbook
Nå tror ekspertene at Apple likevel skal lansere nye Mac-er i oktober. iPads? De kommer ikke før i mars/våren, og Pro-modellene kommer kanskje ikke før senere i 2024.

Annonse


Apples planer avslørt… kanskje?

Ifølge Mark Gurman fra Bloomberg, avisens Apple-ekspert, skal selskapet likevel lanseres Mac-er i år med oppgradert innmat.

Potensiell helomvending

Det har vært mye frem og tilbake da det ikke ble kunngjort noen pressekonferanse tidlig denne måneden. November nærmer seg med stormskritt og med det markedsføringen før jul. Det er ikke uhørt at Apple lanserer nye produkter tidlig i november, men det er ikke en trend av nevnte årsaker.

Gurman snakker om at det er en iMac Apple skal lansere på tampen av måneden (30. eller 31. oktober), men som tidligere uttalt fra samme person: disse modellene hopper rett over på Apples nye M3-brikke som enda ikke er annonsert. Det høres merkelig ut om Apple uten videre lanserer nye Mac-er med M3 uten å gjøre en større greie ut av det, og ikke samtidig oppdaterer MacBooks.

Gurman nevner ikke hvilken M-brikke som eventuelt blir i vinterens nye iMac. Om vi ser enda lenger frem, har Gurman fremdeles troen på en 32″ iMac, men ikke før sent neste år eller i 2025.

Annonse


iOS 17.1 lanseres førstkommende tirsdag.

Det kan jo hende også MacBooks oppgraderes, men kun med ny innmat

Når det er sagt: MacBook Pro 14 og 16 i mange ulike konfigurasjoner kan ikke leveres før halvveis ut november. Så ja; kanskje det blir en rimelig stor Mac-lansering på tampen av året likevel. MacBooks med M2 ble lansert i januar i år.

Også var det iPads som vi aldri trodde skulle oppgraderes i år, og nå underbygger Gurman dette med å rapportere at iPad 11, iPad mini 7 og iPad Air 6 oppgraderes i mars/våren. Forvent også at iPad 9. pensjoneres. Apple lanserte for øvrig nettopp en enda billigere Pencil med USB C.

Kritikere mener det er for mange iPad-modeller i stallen til Apple, men det mener tilsynelatende ikke selskapet om de planlegger å oppgradere samtlige modeller om ikke lenge. iPad Pro-modeller med de samme panelene (vi venter stadig på konkrete rykter om iPads med større skjermer), men med et nytt design, er også ventet neste år, men om Pro-modellene kommer samtidig vet vi ikke.

Det er “one last thing,” fra Gurman: Siri. Rettere sagt en Siri som fungerer skikkelig med AI. Apple skal ha blitt overrasket over hvor fort ChatGPT og lignende tjenester tok av, og skal ha akselerert utviklingen av noe lignende med en Siri som visstnok, endelig, blir mye smartere. Vi skrev om dette i sommer. Oppgraderte Siri med LLM kan lanseres neste år tror Gurman, altså i iOS 18. Det tror vi også: Apple kan ikke sitte og vente lenger, spesielt ikke fordi Siri er så svak fra før av.

Annonse