apple siri
Apples assistent Siri er fremdeles langt svakere enn den bør være, og en av grunnene kan være Apples fokus på personvern. GPT-systemer ser ut til å være Appels løsning, men når integreres det i Siri?

Annonse


Apple jobber med “GPT”, men hva skal det bli?

Per Bloombergs Apple-ekspert Mark Gurman planlegger selskapet kanskje noe stort i 2024, men den endelige strategien er ikke spikret.

Mens vi venter på en moden Siri

Med rammeverket som internt kalles “Ajax” (siden 2022) bygger selskapet sin egen generative AI “Apple GPT.” Vi har lenge fundert på når Siri får et skikkelig og veldig nødvendig løft, og det kan derfor se ut til å skje neste år – kanskje med iOS 18?

Faktisk har Apple allerede nyttet Ajax for å forbedre AI-oppgaver relatert til søk, Siri og kart. “Nå brukes Ajax for å skape store språk-modeller som skal fungere som fundamentet for en intern ChatGPT-lignende verktøy,” avslører Gurman som har snakket med personer med kjennskap til Apples hemmelige planer.

“Apple GPT” – ingen ekstern merkevare

Det er ikke slik at Apple skal lansere en direkte-konkurrent til ChatGPT i nettleseren, men dette legger grunnlaget for fremtidige AI-systemer som skal tett-integreres i alle kriker og kroker av selskapets programmer og tjenester. Testinngen internt er også veldig begrenset da medarbeidere som ønsker tilgang må be om det.

Apple skal faktisk også ha, per Gurman, vurdert å signere en stor avtale med OpenAI etter en intern-test. Hva som blir resultatet vet vi ikke, og for alt vi vet kan Apple ha droppet det, eller signert noe i stillhet.

Annonse