google passnøkler
Google har satt passnøkler som standard-påloggingsmetode for personlige Google-kontoer.

Annonse


Nå er det standard

I oktober i fjor lanserte Google passnøkler til Android og Chrome.

Deretter fulgte selskapet opp med utbredt støtte i april i år:

“Man kan også opprette en passnøkkel når man er logget inn på Google-kontoen. F.eks. om du bruker en bærbar med fingersensor kan du lage en passnøkkel for den, og det eneste du vil måtte gjøre for å godkjenne pålogging med en ny enhet, er å legge fingeren på den bærbare.”

Googles mål er å gjøre passord til en sjeldenhet og deretter fjerne det helt. Nå er nyheten ifølge Google at passnøkler er så positivt godtatt at selskapet har satt det som standard-valget ved pålogging til personlige Google-kontoer:

“Dette betyr at neste gang du logger på kontoen din, vil du begynne å se spørsmål om å opprette og bruke passord, noe som forenkler fremtidige pålogginger. Det betyr også at du vil se «Hopp over passord når det er mulig»-alternativet slått på i Google-kontoinnstillingene.”

Støtte for stadig flere apper

Google understreker de også har lansert støtte på YouTube, søk og Maps og at Uber og eBay nettopp implementerte støtte. WhatsApp-støtte kommer snart. Selskapet sier at det er 40 prosent kjappere med passnøkler, og at 64 prosent mener det er en mer elegant løsning. Tradisjonelle passord er fremdeles støttet.

Når du logger på en datamaskin med en passnøkkel for første gang, vises det en QR-kode på datamaskinen. For å logge på, skann QR-koden med telefonkameraet. Neste gang du logger på med den samme datamaskinen og telefonen, trenger du ikke å skanne QR-koden.

Google

Man kan opprette passnøkler på følgende enheter:

  • Datamaskiner som kjører minst Windows 10, macOS Ventura eller ChromeOS 109
  • Mobiler som kjører minst iOS 16 eller Android 9
  • Fysiske sikkerhetsnøkler som støtter FIDO2-protokollen

Støttede nettlesere:

  • Chrome 109 eller nyere
  • Safari 16 eller nyere
  • Edge 109 eller nyere

Annonse