googlepasskeyslansert
Nett-pålogging er nå tilgjengelig med Google Passkeys med Chrome i stedet for bruker-genererte passord. Neste ut er støtte for Android-apper.

Annonse


Livet ditt er i ferd med å bli mye enklere

Passkey-støtte er endelig på vei til Android og Chrome.

En milepæl for mindre hodebry

Google annonserte i går at funksjonen nå rulles ut. Poenget med plattformen er at brukerne skal slippe manuelle passord: det er bare å logge inn med ansiktet, fingersensoren eller med en kode.

Passnøkler er en betydelig tryggere erstatning for passord og andre autentiseringsfaktorer som kan utnyttes med phishing. De kan ikke gjenbrukes, lekker ved server-hack og beskytter brukere mot phishing-angrep. Nøklene er bygget på industristandarder og fungerer på tvers av forskjellige operativsystemer og nettleserøkosystemer, og kan brukes til både nettsteder og apper.

Google

Man kan også bruke en automatisk generert nøkkel på mobilen for å logge på en annen enhet ved bruk av en QR-kode:

Neste ut er apper

Det er to viktige lanseringer Google ønsker å formidle: brukere kan opprette og bruke “passkeys” på Android-mobiler som “sikkert synkroniseres med Google Password Manager”, og at utviklere kan bygge inn støtte for “passkeys” på nettsider ved å bruke Chrome sitt WebAuthn API for både Android og andre støttede plattformer.

Neste mål er å legge til rette for et API for Android-apper. Det er verdt å merke seg at pålogginger skapt i nettleseren vil fungere sømløst mot apper som er koblet mot samme domene, og andre veien.

Opprettelse:

Pålogging:

Annonse