Apple Mac studio
Mac Studio vil neste år kunne utstyres med M3 Ultra med opp til 80 GPU-kjerner. De første M3-maskinene ventes i oktober.

Annonse


OPPDATERT: 80 kjerner?!

Dagene flyr og Apple-ryktene fortsetter i like kjapt tempo.

Oppdatert, 11:49:

Her er den komplette oversikten fra Mark Gurman, inkludert det faktum at iPad Pro også får M3, naturlig nok:

iPhone 15 Pro og M3 Macene blir alene med dette i år

Det er allerede nesten en uke side vi meldte at det ikke bare er iPhone 15 Pro-serien som vil dra nytte av kraften til de nye 3 mm. M3-brikkene. Den gang var det laptop-brikken i form av M3 Max som ble detaljert av Mark Gurman fra Bloomberg:

Annonse


“Det er MacBook Pro M3 Max-brikken Gurman har avslørt detaljer om, mer spesifikt at den kan utstyres med 16 CPU-kjerner, 40 GPU-kjerner (!) og opp til 48GB RAM. MacBook Pro kan konfigureres med opp til 96GB RAM, og vi regner med at det blir maks i år også. En topp-spesifisert MacBook Pro 16 leveres i dag med en M2 Max med 12 kjerner GPU og 38 kjerner GPU.”

Den store forbedringen kommer neste år

M3 Ultra vil kunne leveres med 80 GPU-kjerner

Nå har Gurman flere avsløringer på vei, noe som styrker alle sakene om at Apple har planlagt en oktober-lansering av en rekke nye Mac-er, mens den virkelig dyre og kjappe M3 Ultra ikke blir å finne i Apple-stasjonære før neste år. Denne brikken tar alt til et nytt nivå og er på papiret en veldig offensiv oppgradering: den tregeste M3 Ultra-brikken får hele 32 GPU-kjerner med 24 kjapp-kjerner og åtte energi-effektive i kombinasjon med en 64 kjerner GPU.

Dette er en fin økning fra dagens M2 Ultra som starter med 24 CPU-kjerner med 16 ytelses-kjerner og åtte energi-kjerne og med en 60-kjerner GPU.

Men det er ingenting mot M3 Ultra-toppmodellen med 32 CPU-kjerner der 24 er kjappe og åtte effektive, og som vanlig er den største økningen i GPU-delen der vi finner hele 80 GPU-kjerner, en økning fra 76 GPU-kjerner i M2 Ultra (samt 24 GPU-kjerner med 16 høy-ytelses-kjerner og åtte effektive.)

Lanseringsplanene ser foreløpig slik ut:

Oktober – M3:

  • MacBook Air 13″
  • MacBook Pro 13″
  • iMac 24″
  • Mac mini

2024 – M3 Pro og M3 Max:

  • MacBook Pro 14 og 16 tommer
  • Mac Pro
  • Mac Studio

Annonse