mozilla kan få bing som standard
Mozilla og Microsoft kan komme til enighet med Bing som standard i søkemotoren fra Mozilla som har rett under 3 prosent markedsandel mot Edge sine 4,2? Tallene er fra tidlig i år.

Annonse


Klarer Microsoft stjele dem fra Google?

The Information mener at Google kan komme til å miste plasseringen som standard søkemotor i Firefox.

Håper de skal klare det i år

For Microsofts toppsjefer skal ha et ønske om å komme til enighet med Mozilla om å betale for at Bing blir standard i den mye brukte nettleseren allerede i år. Det hevder kilder The Information har vært i kontakt med. Det er ikke så overraskende all den tid de har brukt mye tid og ressurser på å bake inn OpenAI GPT AI i søkemotoren og Microsoft 365.

Med en markeds-oppslutning på 2,79 prosent mot Googles 92,63, er det klart at Microsoft vil måtte ta grep for å kunne klatre. Vi tror uansett selskapet er mer selvsikre med nettleseren, og at det har vært mye PR rundt den nå som AI er integrert. De står uansett i en styrket forhandlingsposisjon.

Vil Microsoft også klare å overbevise Mozilla til å synlig promotere Microsoft 365 i stedet for Google?

Mozilla er ikke de eneste som kan komme til å skifte

Microsoft er ikke de eneste som skal ha snut på å gå bort fra Google. I april meldte vi at selskapet skal ha reagert med “panikk” da de fikk nyss om at Samsung også vurderte å gå skifte til Bing:

Annonse


“Dette skal ha utløst full panikk hos Google som får 31 milliarder kroner årlig fra Samsung for å ha søkemotoren som standard. Samsung skal ha vurdert skifte i mars, men samtaler mellom alle de tre selskapene skal fremdeles være aktive i sine respektive kanaler.”

Google viste i går frem hvordan AI vil fungere i deres søkemotor.

Annonse