Annonse


Nettbrett, brettemobil og Pixel 7a

Vi vet allerede mye om Pixel Tablet og brette-mobilen Pixel Fold, men det er også ventet større AI-nyheter under årets I/O-event fra California.

Oppdatert, 21:05:

Dette må du vite om prisene og lanseringene av Pixel Tablet og Pixel 7a i Norge.

Maskinvare og tjenester

Pixel 7a lanseres i dag til 499 dollar. Tablet lanseres til 499 dollar neste måned med dock-en. Det er en ganske offensiv pris. Vi får se hva prisen i Norge blir.

Annonse


Det er nesten ingenting nytt å melde om nettbrettet, Tablet, som lanseres noe senere. Det følger med en dock som også fungerer som lader og høyttaler. Google fremhever at dette er en hjemmehub i den forstand at Home-appen skal være perfekt på denne 11-tommeren.

Chromecast er bygget inn.
Dekselet
Google avslører man vil kunne finne mer enn mobilen sin med sporingsappen.

Google-søk med AI

Å søke med AI endrer hvordan man spør etter informasjonen:

Legg merke til hvordan forespørselsen ordlegges.

Bard

Google bruker oppgaven å finne et universet for en spesifikk utdanning og deretter spør man etter å visuelle universitetene på Google Maps. “Adobe Firefly” bruker AI-en til å generere bilder basert på hva man beskriver.

Google avslører de åpner opp Bard i 180+ land med flere på vei. Det er fremdeles snakk om engelsk. Støtte for Norsk kommer “snart.”

Import til Sheets gjøres med en knapp.

Google Photos

“Magic Editor” er den store nyheten. Dette er “et-trykk-Photoshop” der man kan fjerne objekter, som en sekk, eller manipulere til seg fint vær. Forbedringen kommer senere i år.

Litt for dårlig vær?
Merk at ved å endre været så reflekteres objektene korrekt, og man kan også flytte innhold.

Google Maps

Her er det to fancy forbedringer:

En visuell fremstilling av ruten
Og en CGI-animert versjon fra fugleperspektiv

Gmail

Tjenesten får AI, slik at man beskriver hva man skal svare til en e-post og AI-en skriver meldingen for deg, slik som dette svaret…

…som svar på e-posten fra flyselskapet:

Oppdatert, 17:29:

Her er Fold og Tablet igjen i nye promo-kortklipp:

Google kan ha mer på lur enn vi regnet med

Selskapet sender selvsagt direkte fra det store eventet der vi nok også får vite mye mer om Android 14. Den nye versjonen er i beta (2) og forventes stabil i sommer. Lanseringen vil finne sted i august/september.

Det er muligheter for at Google også presenterer nye produkter som Pixel Watch 2 som plutselig dukket opp i ryktebørsen rett før kveldens event. Det er derfor ikke langt fra utenkelig at Pixel 8 snik-avsløres.

Google har også publisert to reklamevideoer for Pixel Fold, inkludert en helt fersk en som ser ut som en kommende TV-reklame der du også får et glimt av Pixel 7a.

Annonse