rog ally mer avslørt
Asus hevder Ally er en så kjapp håndholdt at den vil endre gamet. Med en ny AMD-brikke og 1080p-panel, er ikke det umulig. Vi får vite mer neste måned.

Annonse


OPPDATERT: Får ekstrem-brikke

Tidlig i april skrev vi om Asus sin håndholdte, Ally.

Oppdatert, 26. april, 21:06:

Det er bekreftet at det kommer to modeller: en med AMD Z1 og en med Z1 Extreme.

Bruker helt nytt AMD-brikkesett

Nå er den endelig avslørt etter en liten sniktitt. På innsiden finner vi en AMD Ryzen Z1 CPU som visstnok er kraftig nok til å spille AAA-spill uten problemer (den forholdsvis lave oppløsningen vil hjelpe), samtidig som vekten kun er på 608 g. AMD-brikken er helt ny og kan bli viktig i segmentet med de kjappeste håndholdte der vi regner med Ally er ment å plasseres.

Annonse


De helt nye AMD Ryzen Z1-seriens CPU åpner dører til flere spill enn noen gang før, takket være den avanserte AMD “Zen 4”-prosessorteknologien kombinert med kraftig AMD RDNA 3-grafikk. Med kraften til den ultimate høyytelsesprosessen for håndholdt Windows-basert PC-spilling, har du nå kraften til å spille alle PC-spill, hvor som helst, med hvem som helst.

AMD
Dette er spesifikasjonene for AMDs nye brikke for håndholdt gaming. Ally er foreløpig den eneste annonserte maskinen med maskinvaren.

Skjermen er på 1080p med 120Hz og FreeSync-støtte. I tillegg finner vi 500 nits. For å kjøle det helt nye AMD-systemet har Asus utviklet “ROG Zero Gravity” som består av to vifter og ultra-tynne kjøleribber. Målet er å holde enheten så kald som mulig uansett hvordan den holdes.

Vi får vite mer i mai

Maskinen kjører Windows 11 i motsetning til Valve Steam Deck sitt egenkomponerte Linux-system. Asus mener at det er enkelt å navigere seg rundt Windows-skrivebordet med gamepad-en eller den robuste berørings-støtten. Vi håper uansett Microsoft har noe slikt på vei.

Det offisielle eventet der produktet avsløres er 11. mai 16:00. Da får vi vite alle spesifikasjonene og prisene.

Annonse