microsoft om google bard
Microsoft snakker opp sin egen tjeneste, og ned om konkurrenten. For et sjokk? Nei, men da har vi og brukerne noe å "ta" Microsoft på senere.

Annonse


“De er ganske mye dårligere”

Er Google Bard dårligere enn Microsoft Bing med GPT-4?

Fra assistenter til noe smartere

Det er for tidlig å si, da Bard kun kan testes av utvalgte personer i USA. Det vi vet er at ChatGPT fra OpenAI, som Microsoft eier en del av, er at plattformen som etter høyttaler-assistentene, igjen har skint et lys på AI og mulighetene som ligger der.

For der assistentene mer eller mindre, i det minste i starten, hentet ord uttalt av kunden fra en manuell-oppdatert database, henter de moderne språk-modellene blant annet informasjon fra hele nettet for å hjelpe til i Microsoft 365 eller som chatte-robot som kan svare på en hel del.

Dette er ingen undersøkelse

Mikhail Parakhin, som sjef for reklame og web-tjenester hos Microsoft er så inhabil som man kan få blitt i et slikt spørsmål, så man får ta det med en klype salt.

Annonse


“De er ganske langt bak, men det er imponerende hva de klart å få til i forhold til hvor lite data de hadde, og det faktum at ML-algoritmene henger etter SOTA med kanskje seks måneder. “Som små folk” lærte vi å aldri undervurdere Google.”

Det er altså også noen lovord her, og kanskje til og med en frykt for at Google vil lære kjapt og kanskje ende opp som det beste alternativet om noen år. Eller kanskje kommer noen helt andre inn og dominerer.

Annonse