bard feil svar twitter-reklame
Googles reklame for Bard med feil svar ligger fremdeles ute på Twitter.

Annonse


Krise-lansering

Det ble ingen god debut på Bard, Googles rival til nye Bing (har du testet?) og hva nå enn Apple skal annonsere neste uke.

Reklamerer for feil svar

For Google betalte for en Twitter-annonse med et eksempel fra Bard – problemet? Informasjonen stemmer ikke.

Svaret fra Bard er at det var James Webb-teleskopet som det første bildet av eksoplanenter. Det stemmer ikke, og med det var fadesen et faktum. Det var det europeiske “Very Large Telescope (VLT)” i 2004 som var først.

“Bards feil ble oppdaget rett før presentasjonen av Google, basert i Mountain View, California,” melder Reuters.

Annonse


Siste svar er feil. Bilde: Google/Twitter

Straffet av markedet

Såpass ille er feilen at markedet straffet Google. Det hadde ikke vært et giga-problem om dette var alt annet enn en AI, og alle skjønner at man kan ta feil en gang. Problemet er at tilliten til Bard kom skjevt ut rett etter annonseringen.

Det er vanskelig å rette opp negative første-inntrykk, spesielt når det gjelder noe så avansert som en AI-plattformen. At brukerne ikke selv kan se hvordan det fungerer bak kulissene, hjelper ikke. Kan man nå stole på annen informasjon fra Bard?

Det er ukjent når forbrukere får tilgang til Bard. Utvalgte utviklere får API-tilgang i mars.

Annonse