iphone 15 godkjente usb c-kabler
Apples nyeste lader har to USB C-porter, men koster også 739 kroner.

Annonse


iPhone 15-kabelen må oppfylle Apples krav

“9to5Mac sier at en “noe usikker” lekker mener å vite at Apple skal gjøre USB C på sin egen måte med en spesial-laget fastvarekontroller. Vi ser på det som en selvfølge at Apple gjør dette. Ikke bare for å styre ladingen, men også for å kunne merke USB C-tilbehør som godkjente av selskapet.”

Apple forventer 120 prosent økning av USB C 20 w-lader

Dette skrev vi 10. februar i forbindelse med den første informasjonen om USB-implementeringen til Apple etter at CAD-bilder avslørte overgangen til den nye standarden. Det er EU som pålegger selskapet å gjøre endringen. Neste år kommer det også alternative app-butikker på iPhone etter en ny EU-lov ble godkjent sommeren 2022.

Det at Apple bruker en fastvarekontroller må til for å styre ladingen optimalt, og sørger også for at Apple kun kommer til å aktivere den kjappeste ladingen på iPhone ved bruk av godkjente ladere og kabler. Enten må produktene være fra Apple, eller så må det være et lisensiert produkt. Slik er det nå, og det vil fortsette selv om de tar i bruk en åpen standard.

Slik blir den nye måten å trykke på iPhone 15 Pro:

Hurtiglading krever Apple-lader eller en med USB-PD

Det er Ming-Chi Kuo som nå underbygger hva vi har regnet med ville skje. Dagens iPhone 14 støtter 20 w-lading og Pro-modellene 27 w. Hva Apple øker til for årets modeller er ikke kjent.

Annonse


For å oppnå dette må laderen møte Apples spesifikasjoner, inkludert bruk av selskapets egen USB C-til-Lightning-kabel. Per Kuo vil Apple kreve bruk av sertifiserte USB C-kabler for å oppnå de beste hastighetene. Med andre ord er man avhengig av Apple selv om USB C skal være en åpen standard.

“Du trenger en strømadapter på 20 W eller høyere for å hurtiglade iPhone 12 og nyere. Du kan hurtiglade iPhone 8 og nyere opptil 50 prosent på rundt 30 minutter. For å hurtiglade trenger du en Apple USB-C-til-Lightning-kabel og en av disse adapterne:

  • 18 W, 20 W, 29 W, 30 W, 35 W, 61 W, 67 W, 87 W, 96 W eller 140 W USB-C-strømadapter fra Apple
  • En tilsvarende USB-C-strømadapter fra en annen produsent, som støtter USB Power Delivery (USB-PD)”

Annonse