microsoft edge
Microsoft tar nå i bruk mindre fine triks også for å få brukerne til å angi Edge som standard-nettleser uten at de legger merke til det.

Annonse


Microsoft bønnfaller deg

Vi vet fra før av at Microsoft gjør nærmest alt de kan for å overbevise Windows 10-brukerer om å oppgradere til 11. Men etter en rekke problemer, som alltid etter en stor OS-lansering, er det nok noen skeptiske brukere der ute.

Fortsetter med samme triks

Det var i februar vi skrev saken “Her tar Microsoft det for langt.” Bakgrunnen er at de serverer store bilder som dette i et forsøk på å overbevise om OS-oppgradering – legg merke til hvor vanskelig det er å finne valget om å beholde det gjeldende operativsystemet:

Microsoft må ha oppdaget høy suksess-rate

Microsoft har tydeligvis ikke fått nok kritikk, og det motsatte: dette må ha gitt dem suksess, for nå prøver de nesten samme strategi med nettleseren Edge.

Nesten, fordi man må starte Edge for at den nye velkomst-skjermen skal dukke opp. Bildet dukker nemlig opp når det visstnok er nyheter i nettleseren, men som alltid er det en baktanke.

Annonse


KOMMENTAR: “Spis oppdateringen din!”

Pass på denne knappen om du ikke ønsker Edge som standard

For når man trykker “la oss komme i gang”, dukker det opp en side nummer to med et valg huket av for deg: “bruk Microsofts anbefalte nettleser-innstillinger” – du kan jo bare gjette hva det er: Edge som standard nettleser.

Man kan deaktivere krysset og fortsette som før. Etter at det er gjort får man beskjed om at nettleseren faktisk er oppdatert.

Helt nederst til venstre er knappen om å bruke Edge som standard eller ikke. Faksimile: Neowin

Annonse