xbox series s
Det er ikke ofte vi ser selskap gjøre seg så små som mulige, men situasjonen endrer seg når konkurransemyndigheter snuser på oppkjøp, som Microsofts av Activision/Blizzard til over 700 milliarder kroner.

Annonse


Microsoft: “Så mye større er Playstation”

Microsoft gjør alt for å se svake ut i krigen om spillernes gunst.

Gjør seg små

Fra før av har de uttalt at AAA-spill til Playstation er av bedre kvalitet enn hva de selv kan tilby, og nå legger de frem tall som svekker Xbox sin markedsposisjon i et forsøk på å kunne handle Activision/Blizzard for over 700 milliarder kroner (med dagens kurs.)

EU-møtet endte ikke overraskende med ingen avtale mellom Sony og Microsoft, men sistnevnte har nok uansett et klarere bilde av hvor partene står. EU har innen 11. april i år til å bestemme seg i saken.

Samtidig med det viktige EU-møtet i går har de annonsert samarbeid med Nintendo og Nvidia.

Annonse


“Playstation er mye større enn oss”

Microsofts nyeste forsøk på å overbevise om at de ikke vil sitte med for stor kontroll av spill-markedet ved en handel, er å si at Playstation har 70 prosent av det internasjonale konsoll-markedet, mens de sitter igjen med 30 prosent.

I Europa mener Microsofts Brad Smith at tallet er 80 prosent (kilde: IDC) og i Japan 96 prosent med fire prosent til Xbox. Smith fremla ikke tall for USA. Naturlig nok da Xbox nok står sterkere i hjemlandet.

Vgchartz.com sin ikke-offisielle salgstall.