microsoftsierplaystationofteharbedrespillennxbox
Microsoft prøver å fremstå så små i markedet som mulig i et forsøk på å handle Activision/Blizzard til 688 milliarder kroner.

Annonse


Microsoft: “Playstation har bedre spill enn Xbox”

Saken mellom Microsoft og Sony grunnet Activision/Blizzard-handelen til førstnevnte, eller forsøk på, fortsetter å levere.

Sony er omtrent like store som Activision for spill-distribusjon

I et forsøk på å gjøre seg mindre og langt mindre betydningsfulle enn motparten vil mene de er, så skriver Microsoft at “Sony er omtrent like store som Activision og nesten dobbelt så store som Microsofts spillpubliseringsvirksomhet. Sony publiserer ikoniske førstepartsfranchiser, som God of War, The Last of Us, Marvel’s Spider-Man, Uncharted, Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn og Days Gone, samt den nylig kjøpte Destiny 2.”

De legger til at Sony også har “minoritet aksjeposter i Epic Games, utgiveren av Fortnite og From Software, utgiveren av Elden Ring.”

“Det var over 280 eksklusive første- og tredjepartstitler på PlayStation i 2021, nesten fem ganger så mange som på Xbox,” konkluderer Microsoft.

Annonse


“Mange er av bedre kvalitet”

Ok, det er nå en ting, men så drar Microsoft inn sin egen spill-katalog, og setter fyr på den:

“Sony har flere eksklusive spill enn Microsoft, hvorav mange er av bedre kvalitet,” heter det i en mellomtittel som følger opp med:

Eksklusivitetsstrategier er ikke uvanlige i spillindustrien og andre markedsaktører har tilgang til sitt eget innhold. Både Sonys og Nintendos eksklusive førstepartsspill er blant de mest solgte i Europa og over hele verden. Nåværende eksklusivt innhold fra Sony inkluderer fremtredende spill som The Last of Us, Ghosts of Tsushima, God of War og Spiderman.”

Det er ingen tvil om at enspiller-spill fra både Sony og Nintendo ofte får meget gode kritikker. Det siste eksempelet er God of War Ragnarok, kun til PS4 og PS5, som kan kåres til årets beste spill.

“Ingen Nintendo-spill på Xbox”

Microsoft peker på at Sony har avtaler med spillprodusenter om å stenge Xbox ute fra enkelte spill. Eksempler på spill som dette er:

  • Final Fantasy VII Remake (Square Enix)
  • Bloodborne (From Software)
  • Kommende Final Fantasy XVI (Square Enix)
  • Kommende Silent Hill 2 remastered (Bloober team)
  • Nintendo-spill som Super Mario, Zelda, Xenoblade, Pokémon og Animal Crossing

Xbox-sjef Phil Spencer uttalte nylig at han er enig det har vært for få nye spill til Xbox. Vi tipper situasjonen bedrer seg neste år.

Annonse