amdlanserernestegenerasjon15september
AMD skal presentere sin nye generasjon CPU-er og brikkesett 29. august. 15. september kan du handle.

Annonse


OPPDATERT – Nå er det offisielt: AMD skal vise frem Ryzen 4 29. august

Wccftech har avslørt at AMD skal presentere neste generasjon hovedkort og CPU-er 29. august klokka 02:00.

Oppdatert, 16. august, 15:37:

AMD bekrefter nå at deres Ryzen-pressekonferanse holdes 29. august som tidligere lekket. Da regner vi også med at produktene vil kunne handles 15. september som også var nøkkeinformasjon i lekkasjen.

AMD avholder pressekonferansen 15. september klokken 01:00 på sin egen YouTube-kanal.

Annonse


Dette sier AMD:

“I dag kunngjorde AMD “together we advance_PCs”, en direkte-strøm for å avduke neste generasjons AMD PC-produkter. Styreleder og administrerende direktør Dr. Lisa Su, CTO Mark Papermaster og andre AMD-ledere vil presentere detaljer om den nyeste “Zen 4″-arkitekturen som driver kommende AMD Ryzen-prosessorer og den helt nye AM5-plattformen bygget rundt de nyeste teknologiene, inkludert DDR5 og PCIe5.”

Butikk-lanserer to uker senere

Lanseringen av AMD Ryzen 7000 (Zen 4-familien) “Raphael” CPU-er og X670-hovedkort for stasjonære lanseres 15. september klokka 15:00 for interesserte kunder.

29. august er datoen selskapet skal avsløre ikke bare spesifikasjonen, men også prisene på CPU-ene og hovedkortene fra produsentene.

Pressen får lov å skrive om de nye produktene 13. september avsløres det også, og det med klokkeslett: 15:00.

Dette er CPU-ene som skal vises frem:

  • AMD Ryzen 9 7950X
  • AMD Ryzen 9 7900X
  • AMD Ryzen 7 7700X
  • AMD Ryzen 5 7600X

Lekkasjene startet allerede i mai da vi kunne presentere mye nøkkelinformasjon:

  • AM Ryzen 7000 er bygget på den nye 5 nm Zen 4-plattformen med dobbel så mye L2-mellomlagring og 15 prosent bedre enkjerne-ytelse RDNA 2 er på plass, det samme er DDR 5 og PCIe 5. Ryzen 7000 lanseres i høst.
  • De nye hovedkortene støtter opp til 24 PCIe 5-kanaler splittet mellom lagring og grafikk. Det er støtte for opp til 14 USB SuperSpeed-porter som kan kjøre på 20Gbps. Opp til 4 x HDMI 2.1- og DP 2-porter.
  • AMDs nye AM5-plattform er bygget for Ryzen 7000-serien skrivebords CPU-er. Det er også en helt ny LGA AM5-sokkel for flere funksjoner. Det kommer tre ulike AM5-brikkesett: X670 Extreme, AMD X670 og AMD B650.
  • Mendocino CPU-er er laptop CPU-er med Zen 2-kjerner og RDNA 2-grafikk. Disse ventes i fjerde kvartal i år. Maskiner i dette segmentet blir priset lavt: mellom 399 (3900 kroner) dollar og 699 dollar (6800 kroner).
  • AMD SmartAccess Storage er en ny teknologi fra selskapet som har som mål å kutte lastetider i spill og kutte ventetiden det tar for maskinen å laste inn teksturer. Teknologien støtter Microsoft DirectStorage.
  • AMD Advantage System. Corsair er først ute med dette med en laptop laget for spillere og strømmere. Det kommer også maskiner som er godkjente til å bruke denne merkelappen fra Alienware, Asus, Lenovo, HP, Metamechbook og Origin PC.

Dette vet vi om hovedkortene

“Som tidligere nevnt kommer det både X670E, X670 og B650-brikkesett (disse er helt nye og krever nye hovedkort i 600-serien) der XE (den kjappeste) kun støtter de dyrere DDR5-brikkene. PCIe 5 er selvsagt også tilstede.

Det er også avslørt at CPU-ene vil kunne “turbo boostes” til over 5GHz som jo Intels nyeste 12. allerede kan gjøre med laptoper. Selskapet har allerede demonstrert Ryzen 7000 kjøre 5520,3 MHz med spillet Ghostwire: Toyko.

På plass er også to ganger, med andre ord 1MB, større L2-mellomlagring per kjerne.”

Annonse


Annonse


Annonse