amdramoverklokking
Kanskje bygges RAM-overklokkingen inn i Ryzen Master.

Annonse


AMD vil gjøre maskinen din kjappere automatisk

Et patent fra AMD avslører at selskapet har lyst til å overklokke RAM-en for deg.

Nå lurer vi på når programmet kommer

Å overklokke RAM har alltid vært mer komplisert enn overklokking av CPU og GPU, dessuten har produsentene lenge tilbudt programvare for enkel overklokking av spesielt GPU-er.

Intels XMP, som er en mer offensiv profil, gjør det enkelt å få bedre ytelse, men profilene er forhåndsbestemt av produsent.

I patentet forklares det, på typisk patent-språk, at modulene kan settes opp i forhold til produsentenes tall eller ved at brukeren selv velger.

Annonse


Det mest spennende er programmet vil kunne teste RAM-hastigheter automatisk:

Programmet vil utføre en stabilitet-test for å undersøke hvor mye RAM-en kan presses. Ved optimale innstillinger lages det en profil med informasjon om frekvenser og “latency”-innstillinger.

Dette høres enkelt ut

Også rimeligere RAM med JEDEC-standardinnstillinger vil kunne overklokkes for å maksimere ytelsen. Det samme gjelder XMP 3.0 RAM-moduler som koster mer, men som også vil kunne yte bedre ved å bruke AMDs automatiserte teknikk slik at man slipper å gå inn og ut av BIOS for å justere alle alle tallene.

Tom’s Hardware som avslørte patentet har merket seg at spenninger ikke er inkludert, noe som trolig betyr at modulene må forholde seg til SPD-profilens valg. For å endre dette må man inn i BIOS.

Annonse